Rezultati prvog kvartala

Tele2 Hrvatska i dalje bilježi pozitivan trend poslovanja, prihodi im rasli za 14,5 posto

EBITDA im je iznosila 39 milijuna na što su utjecali niži troškovi naknada za radijsko frekvencijski spektar
Viktor Pavlinić, Tele2
 Arhiva

Tele2 Hrvatska u prvom kvartalu ove godine ostvarila je ukupne prihode u iznosu od 323 milijuna kuna što je rast od 14,5 posto, pokazali su danas objavljeni financijski rezultati, a pozitivan trend poslovanja vidljiv je i na razini cijele Tele2 Grupe.

Kako su priopćili iz telekomunikacijske tvrtke Tele2 Hrvatska, u prvih tri mjeseca EBITDA je iznosila 39 milijuna, a na njezin rast, pojašnjavaju, pozitivno su utjecali povećanje prihoda od krajnjih korisnika i niži troškovi naknada za radijsko frekvencijski spektar.

EBITDA marža iznosila je 12,2 posto, dok je u istom razdoblju prošle godine iznosila 6,7 posto.

- Zadovoljan sam rezultatima ostvarenim u prvom tromjesečju, kako financijskim u vidu rasta prihoda i EBITDA-e tako i u pogledu rasta broja korisnika. Veseli me da zaključno s krajem ožujka, a u odnosu na kraj prošle godine, imamo više od 17.000 korisnika pretplatničkih tarifa - kazao je Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska.

Pavlinić se pritom pohvalio kako su u posljednjih godinu dana zaposlili dodatnih 59 radnika, što je povećanje zaposlenih od više od 30%. Početak 2018. godine, započeli su također rastom, onim infrastrukturnim, pa su tako otvorili šest vlastitih prodajnih centara. Time je Tele2 proširio svoju mrežu na ukupno 12 centara u devet najvećih gradova.

Kada je riječ o čitavoj Tele2 Grupi, ona je u prvom kvartalu ostvarila ukupni prihod u iznosu 6,2 milijardi švedskih kruna, što je povećanje od pet posto u odnosu na isto razdoblje lani. EBITDA je porasla za šest posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine te je iznosila 1,6 milijardi švedskih kruna.

- Prvo tromjesečje 2018. godine obilježila je velika transformacija Tele2 Grupe. Naš poslovni zamah nastavio je s rastom prihoda, EBITDA-om i novčanim tijekom poslovanja. Veselimo se spajanju s tvrtkom Com Hem te najavljujemo ažurirane vrijednosti naknade za dioničare za koju vjerujemo da će biti zanimljiva svim dioničarima fuzioniranih kompanija - izjavila je Allison Kirkby, predsjednica Uprave Tele2 AB.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 21:24