Globalno širenje

Superbet osigurao investiciju od 175 mil. eura, a za sve je zaslužan hrvatski Score Alarm

Hrvatski startup i aplikacija Score Alarm je prije dvije godine postao dio grupacije Superbeta
Ivan Klarić, izvršni direktor Score Alarma
 Facebook

Grupacija Superbet uz pomoć Ivana Klarića osigurala je 175 milijuna eura za svoje globalno širenje, a taj će iznos u rumunjsku kompaniju uložiti jedna od najvećih investicijskih tvrtki na svijetu, Blackstone.

Klarić je, kako piše Netokracija, vodio predstavljanje koji se uglavnom temelji na hrvatskoj aplikaciji Score Alarm, a čiji je izvršni direktor upravo Klarić. Riječ je o najpoznatijem Superbetovom proizvodu koji je jednoj od najpopularnijih svjetskih aplikacija za klađenje i praćenje sportskih rezultata. Hrvatski Score Alarm je prije dvije godine postao dio grupacije Superbeta, a Klarić je nakon preuzimanja postao i voditelj odjela za istraživanje i razvoj te manji dioničar Superbeta.

Novih će 175 milijuna eura biti uloženo u globalno širenje i nova zapošljavanja u rumunjskoj tvrtki koja trenutno ima urede na domaćem tržištu te u Austriji, Malti, Srbiji, Ujedinjenom Kraljevstvu te u Lijepoj našoj.

Facebook
Score Alarm

- Što se tiče tehnologije, investicija će nam definitivno omogućiti da nastavimo u smjeru pozicioniranja kao vrhunskog tech poslodavca u svim gradovima u kojima grupacija ima urede te da i dalje snažno ulažemo u razvoj tehnologije i proizvoda. S druge strane, u dijelu biznisa, investicija će nam pomoći u otvaranju novih tržišta poput Poljske s kojom intenzivno krećemo krajem ove godine – kazao je Ivan Klarić.

Superbet danas zapošljava gotovo 4.000 ljudi, dok je Blackstone investicijska tvrtka koja upravlja s 512 milijardi dolara, a njihov portfelj kompanija zapošljava više od 400.000 ljudi diljem svijeta. Upravo zbog veličine te kompanije, kako je ispričao Ivan Klarić, za svoje se predstavljanje Superbeta i Score Alarma pripremao više mjeseci i nekoliko je puta odlazio u Blackstone kako bi uvjerio investitore u ulaganje u kompaniju.

Facebook
Unutrašnjost ureda Score Alarma

- Moj fokus bio je na viziji globalno inovativnog proizvoda i demonstriranju onoga što smo već napravili u tom smjeru. Veći dio posvetio sam strategijama društvenim mrežama i poslovanju koje smo još od 2012. razvijali u Score Alarmu - prisjetio se Klarić, čiji je ključni argument kojim je pristupio Blackstoneu bila sama činjenica da je, kako on kaže, Score Alarm “najbolje mjesto za praćenje svega što se tiče sportskih natjecanja uz mogućnost korisničke interakcije.

A u to je investicijsku tvrtku najbolje bilo uvjeriti ne riječima, već, logično, brojkama.

- Superbetova nativna aplikacija koju smo razvili u Score Alarmu, na 2000 recenzija u AppStoreu ima prosječnu ocjenu 4,7 i organski je udvostručila korisničku bazu online dijela kompanije u svega pet mjeseci - pohvalio se Klarić.

Facebook
Unutrašnjost ureda Score Alarma

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 07:02