Strateška akvizicija

Stvaranje tržišnog lidera na Jadranskoj obali: Studenac preuzima Istarske supermarkete

Studenac je danas podnio zahtjev za preuzimanje porečke maloprodajne tvrtke AZTN-u
Trgovina Studenca
 Nikola Vilić / Hanza Media

S ciljem stvaranja tržišnog lidera na Jadranskoj obali, jedan od vodećih maloprodajnih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj Studenac preuzima Istarske supermarkete.

Kompanija je danas podnijela zahtjev za preuzimanje porečke maloprodajne tvrtke Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN), a nakon odobrenja AZTN-a te ispunjavanja svih postavljenih uvjeta, Studenac će steći stopostotni udjel u Istarskim supermarketima.

- Studenac nastavlja s unapređivanjem ponude za domaće kupce kroz preuzimanje tvrtke koja je vrlo dobro pozicionirana i koju kupci u Istri veoma cijene. Riječ je o uspješnoj organizaciji s odličnim resursima i vjerujemo da će nam sinergijski efekt svima donijeti nove mogućnosti koje će doprinijeti zadovoljstvu, kako naših kupaca, tako i zaposlenika - smatra Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca, a s preuzimanjem je zadovoljan i glavni direktor Istarskih supermarketa Vedran Banovac.

- Iznimno smo sretni što imamo priliku biti značajan dio procesa konsolidacije hrvatskog maloprodajnog tržišta. Za IS ova transakcija predstavlja stratešku priliku za povećanje tržišnog udjela u okviru dinamičnog rasta unutar regije - kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:08