Rad od kuće

Osiguravanje istih uvjeta rada: 'Svaki radnik dobit će bonus od 1.000 $ za kupnju opreme'

Za sada još uvijek nije poznato na koji će način radnici dobiti novi bonus, ali iz kompanije poručuju kako će svima namiriti sve nastale troškove do tisuću dolara
Ilustracija
 Profimedia, Tetra Images

Posljednjih dana sve veći broj kompanija diljem svijeta svojim zaposlenicima preporučio je da klasične urede zamijene onim kućnima kako bi spriječili daljnje širenje koronavirusa. Nakon što su tu praksu počeli primjenjivati poznati tehnološki divovi poput Microsofta, Googlea, Twittera, Amazona i Facebooka, isti način rada od danas je odlučila uvesti i kanadska platforma za e-trgovinu Shopify koja broji više od 5.000 radnika u preko 11 zemalja svijeta.

Za razliku od svojih konkurenata, ova kanadska platforma odlučila je svojim zaposlenicima osigurati iste radne uvjete. Kako bi to postigli, vlasnici će svakom djelatniku isplatiti bonus od tisuću dolara za kupnju sve potrebne opreme.

Iako radnici novac mogu iskoristiti za kupnju bilo koje vrste opreme, iz Shopifya preporučuju da se data sredstva prije svega iskoriste za kupnju informatičke opreme, bilo da je riječ o računalu, printeru ili pak uvođenju internetske veze. Kako navodi Business Insidera, za sada još uvijek nije poznato na koji će način radnici dobiti novi bonus, ali iz kompanije poručuju kako će svima namiriti sve nastale troškove do tisuću dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 17:51