Mjere opreza

Najveće svjetske kompanije otkazuju poslovna putovanja, djelatnike potiču na rad od doma

Neki od najvećih svjetskih poslodavaca otkazali su poslovna putovanja svojih zaposlenika kako bi smanjili širenje koronavirusa
Ilustracija
 Hanza Media/Profimedia

Neki od najvećih svjetskih poslodavaca poput Nestlea i L'Oreala otkazali su poslovna putovanja svojih zaposlenika kako bi smanjili širenje koronavirusa i tako umanjili udarac globalnoj ekonomiji.

Nestle je najveći svjetski proizvođač hrane i pića, a odgodio je sva putovanja do sredine ožujka (za sada), dok su u L'Orealu, vlasniku brendova kao što su Lancome i Maybelline, produžili ograničenje do kraja ožujka. S druge pak strane, British American Tobacco (BAT) smanjio je putovanja djelatnika na minimalna, odnosno na ona nužna, a Coca-Cola i Kraft Heinz izbjegavaju zemlje sa zabilježenim slučajevima zaraze.

Stoga ne čudi briga avioindustrije i hotelijera koji, kako piše Bloomberg, najavljuju lošije poslovne rezultate kao posljedicu epidemije. Air France, primjerice, očekuje gubitak od čak 200 milijuna eura.

Svjetske kompanije u drugim sektorima otkazale su sve događaje, a mnoge ohrabruju svoje zaposlenike da rade od doma.

Ipak, u modnoj je industriji situacija drukčija. Većina je luksuznih brendova odbila otkazati svoje proljetne revije u Parizu koje okupljaju modele, potrošače i novinare iz svih dijelova svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:26