Poslovni rezultati

JANAF u prvih devet mjeseci ove godine ostvario neto dobit od 228 milijuna kuna

JANAF je ukupno uprihodio 537,5 milijuna kuna, što je rast od 1,6 posto u odnosu na 2017
Postrojenje JANAF-a u Omišlju na otoku Krku
 Tea Cimaš / CROPIX

Jadranski naftovod (JANAF) je u prvih devet mjeseci ove godine zabilježio bruto dobit od 278,1 milijuna kuna, što je porast od 18 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Pritom je neto dobit ove kompanije iznosila 228,1 milijuna kuna što je također rast od 18 posto, stoji u danas objavljenom financijskom izvješću te kompanije.

Osim toga, JANAF je ukupno uprihodio 537,5 milijuna kuna, što je rast od 1,6 posto u odnosu na 2017. Više od polovice, točnije 66 posto ukupnih poslovnih prihoda u ovoj godini ostvareno je s inozemnim kupcima, što je kako navode u izvješću, otprilike isto kao i lani, a u odnosu na ovogodišnje planiranje porast od 1,3 posto. Ujedno su rashodi ovog dioničkog društva smanjeni za 11,6 posto te su iznosili 259,4 milijuna kuna.

- To je formula za održavanje dobrih poslovnih rezultata u kontinuitetu - komentirao je financijsko izvješće Dragan Kovačević, predsjednik Uprave JANAF-a.

Kad su u pitanju investicije, iz JANAF-a su najavili kako će do kraja godine dovršiti projekt izgradnje novih spremnika za skladištenje i blending nafte te tako povećati svoje kapacitete za 240.000 kubičnih metara.

Investitori nisu posebno reagirali na novo financijsko izvješće ove kompanije. Dionicama JANAF-a danas se na Zagrebačkoj burzi minimalno trgovalo, točnije prodana je samo jedna njihova dionica, bez promjene cijene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:20