Novi poslovi

Đuro Đaković Specijalna vozila skopila dva ugovora vrijedna 87 milijuna kuna

Predviđena je isporuka vagona za prijevoz željezničkih pragova tipa Slnps
 Danijel Soldo / CROPIX

Đuro Đaković Specijalna vozila potpisala je dva ugovora o isporuci vagona teška ukupno 87 milijuna kuna s tvrtkama Swietelsky Baugesellschaft i Eurailpool, izvijestili su na stanicama Zagrebačke burzue.

Ugovorom s tvrtkom Swietelsky predviđena je isporuka vagona za prijevoz željezničkih pragova tipa Slnps, dok bi tvrtki Eurailpool trebali isporučiti vagone za prijevoz kontejnera tipa Smnps.

"Nastavno na raniju suradnju i kvalitetu isporučenih Eamos vagona iz 2010. godine, Swietelsky se, zajedno sa tvrtkom Eurailpool GmbH, u suvlasništvu tvrtke Swietelsky, ponovo obratio tvrtki Đuro Đaković Specijalna vozila sa zahtjevom za razvoj i proizvodnju vagona za prijevoz željezničkih pragova i vagona za prijevoz kontejnera sa rasutim teretom", navodi se u obavijesti.

Đuro Đaković Specijalna vozila će tijekom 2018. godine projektirati oba modela vagona, potom izraditi prototipove te provesti TSI ispitivanje i certifikaciju vagona, a serijski proizvedeni vagoni bi trebali biti isporučeni u drugoj polovici iduće godine, najavljuju iz Đure Đakovića.

Vagon Slnps je četveroosovinski vagon koji se koristi za transport različitih vrsta željezničkih pragova, a vagonom se istovremeno može transportirati i portalna dizalica za manipulaciju sa pragovima. Vagon se koristi isključivo prilikom obnove pruge ili izgradnji novih dionica pruge, a opremljen je tračnicama i prijelaznicama koje omogućavaju neometano kretanje portalne dizalice duž cijele kompozicije vagona. Maksimalna količina tračničkih pragova koju vagon može transportirati je 180 komada. Osiguranje tračničkih pragova prilikom transporta vrši se pomoću integriranih uređaja za pritezanje.

Vagon Smnps, pak, je četveroosovinski vagon koji se koristi za kontejnerski transport rasutog tereta. Vagonom se može transportirati i portalna dizalica u G2 profilu kojom se na gradilištu vrši odvoz i dovoz kontejnera. Vagon se isključivo koristi prilikom obnove pruge ili izgradnji novih dionica pruge, a konstruiran je za prihvat i transport 6 kontejnera te je opremljen tračnicama i prijelaznicama koje omogućavaju neometano kretanje portalne dizalice po cijeloj kompoziciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:25