Promjene u duhanskom divu

Zvonko Kolobara novi direktor BAT-a u regiji: 'Jačamo poslovanje i ulažemo u zaposlenike'

Kolobara je bio član Uprave za maloprodaju u BAT-u, a upravljačku je palicu preuzeo 1. siječnja
Zvonko Kolobara, direktor BAT-a u Adria regiji
 BAT // Press

Zvonko Kolobara novi je direktor British American Tobacca (BAT) u Adria regiji, koja obuhvaća osam tržišta, a njome se upravlja iz Zagreba.

Kolobara je, kako su priopćili iz kompanije, bio član Uprave za maloprodaju u BAT-u, a upravljačku je palicu preuzeo 1. siječnja. No, na menadžerskim je pozicijama još od 2006. kada je radio u Dukatu, odnosno Lactalisu. U TDR-u je svoju karijeru započeo 2013. kao član Uprave za prodaju, a po BAT-ovom preuzimanju rovinjske tvrtke Kolobara je, tvrde, podržao uspješan proces integracije TDR-ovih biznisa diljem regije u BAT-ov globalni sustav nakon čega je bio član Uprave zadužen za maloprodaju.

- BAT u ovoj regiji ima snažnu tržišnu poziciju, kvalitetne odnose sa svim ključnim dionicima i izvrstan tim. Naš fokus će u narednim godinama biti jačanje biznisa u svim segmentima i nastavak ulaganja u zaposlenike čiji je talent sve više prepoznat i na razini BAT grupe - najavio je Zvonko Kolobara.

Adria regiju čine Hrvatska, Slovenija, BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Kosovo, a u sklopu nove organizacije grupacije, Adria je dio velike regije Južna Europa (SEA) sa središtem u Italiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:13