Promjene na vrhu

Štern napušta mjesto predsjednika Nadzornog odbora Ingre, nasljednik je Mario Aunedi Medek

Te promjene događaju se u osjetljivom trenutku za kompaniju koja se nalazi u nedovršenom procesu predstečajne nagodbe
Davor Štern
 Goran Mehkek / CROPIX

Na danas održanoj sjednici Skupštine Ingre došlo je do novih promjena na čelu te kompanije. Čelnu poziciju Nadzornog odbora Ingre tako napušta ugledni hrvatski konzultant i bivši ministar gospodarstva Davor Štern, dok će tu funkciju u budućnosti obnašati poznati poduzetnik i stručnja iz područja komunikacija Mario Aunedi Medek - koji je u Nadzorni odbor Ingre imenovan ranije ove godine.

Također, kako je ranije bilo najavljeno, dugogodišnji predsjednik Uprave Ingre Igor Oppenheim podnio je ostavku na svoje mjesto u Upravi, a koja će stupiti na snagu 31. prosinca ove godine. Na tu poziciju imenovan je Danko Deban.

Odlazak Oppenheima s mjesta predsjednika Uprave i Šterna s mjesta predsjednika NO-a, poznavatelji prilika u kompaniji tumače kao nastavak zacrtanog smjera pomlađivanja ključnih upravljačkih i nadzorničkih mjesta u društvu. Te promjene, ipak, događaju se u vrlo osjetljivom trenutku za kompaniju koja se nalazi u nedovršenom procesu predstečajne nagodbe, a sljedeće godine kreće s otplatom obveznica vrijednih 400 milijuna kuna, te joj na naplatu dolaze i tri kredita ukupne vrijednosti 120 milijuna kuna.

Zagreb, 280519.
HUB385.
Konferencija Strategija razvoja pametnih gradova. Na fotografiji: Mario Aunedi Medek.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX
Mario Aunedi Medek

Utoliko, evidentno je da će prioritet nova Uprave biti osiguravanje izvora refinaciranja, ali i ponovna izgradna reputacije Ingre u investicijskoj zajednici koja je, vjerojatno, poprilično poljuljana nakon treće promjene na čelu Nadzornog odbora u manje od godinu dana. Sredinom sljedeće godine postat će jasnije je li nova Ingrina generacija uspjela adekvatno odgovoriti na izazove koji stoje pred tom građevinskom kompanijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:47