Poslovi u inozemstvu

Prijedlog dioničara Ingre: U NO trebaju doći mladi, jer je jedino Mesić bio efikasan

Ako taj prijedlog prođe, NO će biti puno jeftiniji jer će davanja biti manja
Juroslav Buljubašić
 Ante Cizmic / CROPIX

Tri veća dioničara Ingre, predvođena splitskim poduzetnikom Juroslavom Buljubašićem, izašla su sa svojim prijedlogom članova nadzornog odbora te kompanije, o kojem bi se trebalo glasati na skupštini dioničara 30. kolovoza.

Juroslav Buljubašić, poduzetnik Franjo Herceg te oftalmolog Ivan Škegro, koji zajedno imaju udjel od 6,22 posto u Ingri, predlažu da u Nadzorni odbor uđu Mario Aunedi Medek, direktor PR agencije Media val, Ivan Škegro te Franjo Herceg.

- Predložili smo promjenu članova Nadzornog odbora isključivo zato da bi postao efikasniji - kaže Buljubašić, koji u svojem bogatom portfelju ima 467.800 dionica Ingre.

- Koliko sam upoznat, od dosadašnjih članova NO-a jedino je Stjepan Mesić bio efikasan i nalazio je poslove na inozemnom tržištu. Međutim, u Nadzorni odbor trebaju doći mlađi ljudi, a potrebno je naći poslove i na domaćem tržištu. Znači, mlađi ljudi trebaju učiti uz Mesića, koji je Ingri otvorio mnoga vrata i napravio je čudo, a nisam siguran da se sve to operativno kvalitetno pratilo. Sada treba raditi više na domaćem tržištu - rekao je Buljubašić.

Trojac dioničara u svojoj dopuni dnevnog reda predložio je i da mjesečna nagrada članovima NO-a iznosi 3000 kuna neto.

Prema Buljubašićevu mišljenju, ako taj prijedlog prođe, NO će biti puno jeftiniji jer će davanja biti manja.

- Mlađi članovi Nadzornog odbora trebaju povećati efikasnost boljom kontrolom Uprave, bolje se pozicionirati na domaćem tržištu i učiti od Mesića koji je otvorio mnoga vrata za poslove u inozemstvu - zaključio je Juroslav Buljubašić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:57