poslovna avijacija

Jung Sky planira uspostaviti vlastitu organizaciju održavanja zrakoplova

Davor Bujan u Jung Sky dolazi nakon više od 18 godina provedenih u Croatia Airlinesu gdje je posljednjih godina također bio na poziciji tehničkog direktora odgovornog za organizacije održavanja te kontinuirane plovidbenosti
Davor Bujan
 Darko Tomas/Cropix

Nakon rekordno uspješnog trećeg kvartala ove godine te sukladno planovima za povećanjem flote, aviokompanija Jung Sky - koja djeluje na tržištu poslovne avijacije - u svoje je redove na poziciju tehničkog direktora dovela Davora Bujana te tako najavila uspostavljanje vlastite organizacije održavanja zrakoplova. Podsjetimo, Jung Sky posluje 11 godina, a njezinu flotu u ovom trenutku čine dva zrakoplova tipa Cessna 525A CJ2.

- Prošlo je 11 godina otkako je Jung Sky osnovan, a tijekom tog perioda kompanija je uspostavila zadovoljavajuću razinu stabilnosti i uspješnosti operacija. Međutim, cijelu svoju povijest Jung Sky je ovisan o vanjskim organizacijama održavanja svojih zrakoplova što povećava troškove te kontinuirano utječe na fleksibilnost operacija i raspoloživost zrakoplova, a u trenutku kada povećamo flotu problem će postati još izraženiji. Dovođenjem Davora Bujana napravili smo prvi korak prema rješavanju ovog pitanja jer radi se o stručnjaku s velikim iskustvom u uspostavljanju i superviziji organizacija odražavanja zrakoplova, a riječ je o procesu koji je definiran izuzetno kompleksnim regulatornim zahtjevima - izjavio je Krešimir Vlašić, direktor za operativno poslovanje u Jung Skyu.

Vlašić napominje kako je primarni cilj tijekom sljedeće godine uspostaviti organizaciju osnovnog, odnosno linijskog održavanja, dok bi prve aktivnosti kompleksnijeg, baznog održavanja slijedile u najkraćem mogućem roku. U Jung Skyu se nadaju da bi to moglo biti do kraja iduće godine, iako se vremenskim rokovima ne opterećuju.

- Što se baznog održavanja tiče, sve u svoje vrijeme. Idemo korak po korak, za početak je najvažnije da tim osnažimo odgovarajućom ekspertizom - kaže Vlašić.

Davor Bujan u Jung Sky dolazi nakon više od 18 godina provedenih u Croatia Airlinesu gdje je posljednjih godina također proveo na poziciji tehničkog direktora odgovornog za organizacije održavanja te kontinuirane plovidbenosti.

- Veliki je izazov izgraditi projekt poput ovoga od nule i sretan sam što imam priliku utjecati na nešto što je za poslovanje kompanije i njezinu strategiju rasta tako veliko i značajno - izjavio je Davor Bujan, tehnički direktor i najnovije pojačanje Jung Skya.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:10