Smjene u Dalekovodu

Dugogodišnji konzultant Željko Perić dao ostavku na funkciju člana NO Dalekovoda

Sertića i Gregovića u NO Dalekovoda imenovao je većinski vlasnik Konsolidator
Željko Perić
 Darko Tomas / CROPIX

Članovi Nadzornog odbora Dalekovoda Željko Perić i Vladimir Maoduš podnijeli su ostavke na te funkcije, a umjesto njih za nove nadzornike imenovani su Damir Sertić i Mladen Gregović.

Prema objavi Dalekovoda na Zagrebačkoj burzi, Sertića i Gregovića u NO kompanije imenovao je većinski vlasnik kompanije Konsolidator d.o.o.. Konsolidator je u suvlasništvu Fortenova grupe, a u Dalekovodu kontrolira oko 60 posto dionica.

Željko Perić, ugledni konzultant i bivši predsjednik Uprave Dukata te član Uprave Plive zadužen za financije, imenovan je za člana i predsjednika NO Dalekovoda u lipnju 2018.. Tada je u NO Dalekovoda ušao i Vladimir Maoduš.

Uz Sertića i Gregovića, trenutni sastav NO Dalekovoda čine i zamjenik predsjednika Dinko Novoselec, Hrvoje Markovinović, Toni Đikić, Gordan Kuvek i Dražen Buljić. Novoselec i Đikić također su kadrovi Konsolidatora među nadzornicima Dalekovoda. Mandat nadzornicima Dalekovoda traje četiri godine.

Uoči ostavki Perića, koji je i dioničar Dalekovoda, i Maoduša, Dalekovod je objavio redovito izvješće o provedbi predstečajne nagodbe koja je za tu kompaniju sklopljena na zagrebačkom Trgovačkom sudu u travnju 2014. te izvješće o utjecaju koronavirusa na poslovanje društva.

- Situacija na ključnim tržištima Dalekovoda, u Skandinaviji i na domaćem tržištu, je stabilna, radovi se izvode bez zastoja uz paralelno planiranje postupanja u slučaju eskalacije – navela je Uprava zagrebačke kompanije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:34