Netlé i Savez za mlade

Do 2025. godine stvorit će 300.000 novih poslovnih mogućnosti za razvoj karijere mladih

Nestlé partneri Saveza za mlade u Europi su Adecco Group, BT, Cargill, CEMEX, ENGIE, EY, Facebook, Firmenich, Microsoft, Nestlé, Nielsen, Publicis Groupe, Salesforce, Solvay te White & Case
Jovana Uzelac

Nestlé i 300 kompanija-partnera Saveza za mlade (Alliance for YOUth) stoga u utorak su najavili kako će zajedničkim snagama do 2025. godine stvoriti 300.000 novih poslovnih mogućnosti za razvoj karijere mladih diljem Europe, Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike. Kao osnivač i aktivni član Saveza, Nestlé se samostalno obvezao na otvaranje novih 20.000 mogućnosti za prvo zaposlenje i 20.000 pripravništava i osposobljavanja, uz poseban naglasak na razvijanju digitalnih i zelenih vještina. Inače, prema istraživanju EUROSTATA više je od tri milijuna nezaposlenih mladih osoba samo u Europi.

"Kroz inicijativu Nestlé needs YOUth, iz koje je iznikao Savez za mlade, od 2013. godine pružili smo priliku za usavršavanje i zaposlenje više od 26.000 mladih diljem Europe. Samo u Hrvatskoj dosegli smo više od 2.300 mladih kroz razne programe pripreme za posao, njih 100 je bilo uključeno direktno kroz programe prakse i pripravništva te smo do sada zaposlili više od 50 ljudi mlađih od 30 godina ", izjavila je Jovana Uzelac, direktorica ljudskih resursa Nestléa za jugoistočno tržište, .

Nestlé partneri Saveza za mlade u Europi su Adecco Group, BT, Cargill, CEMEX, ENGIE, EY, Facebook, Firmenich, Microsoft, Nestlé, Nielsen, Publicis Groupe, Salesforce, Solvay te White & Case.

„Europska komisija zalaže se za pomoć mladim ljudima da se osposobe za promjenjivo tržište rada, posebice u okolnostima pandemije. Inicijativa Saveza za mlade model je poslovne suradnje kojem i drugi trebaju težiti, stoga želim zahvaliti uključenim kompanijama na njihovom trudu i predanosti” poručio je Nicolas Schmit, Europski povjerenik za zapošljavanje i socijalna prava.

Ciljevi inicijative Nestlé needs YOUth su razvijanje digitalnih vještina kroz YOUth eBusiness Academy za stjecanje naprednih digitalnih vještina, podržavanje poljoprivrednog naukovanja kako bi se potaknule održive prakse te dosegnuli zadani ciljevi - nulta neto stopa emisija stakleničkih plinova do 2050. te mrežne aktivnosti kroz sudjelovanje u digitalnim sajmovima poslova i radionicama. Nestlé i Savez za mlade udružili su se s organizacijom Junior Achievement Europe – najvećim pružateljem edukacije u poduzetništvu u Europi, kako bi pomogli mladima da steknu vještine u poduzetništvu. Ovim partnerstvom više od 550 studenata već je steklo svoju međunarodnu kvalifikaciju Entrepreneurial Skills Pass u protekle tri godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2022 21:08