Pronatalitetne mjere

Brodosplit traži radnike za 34 pozicije, a za svako novorođeno dijete isplaćuju 5000 kuna

U Brodosplitu svakodnevno radi preko 2300 radnika, a u knjizi narudžbi se nalazi 12 brodova
Radnici u Brodosplitu
 Vojko Basic / CROPIX

Brodosplit je oglasio potrebu za čak 34 različita radna mjesta. Traže, između ostalog, projektnog inženjera brodogradnje, tehnologa kontrole bez razaranja, projektnog inženjera građevine, arhitekta na projektu, projektanta u odjelu trupa broda, arhitekta, projektanta,inženjera na projektu, inženjere u pogonu cjevarske izrade, kontrolora dimenzijske kontrole, inženjera u pogonu trupa, inženjera u pogonu, projektanta u odjelu opreme, studenticu arhitekture, ispitivača-strojara, voditelja radilišta, stolara, električara, bravar/limara, strojomontažera, zavarivača, cjevara, strojara – acetilenska stanica, brodomontera, dizaličara, mehaničara za dizalice, operatera na CNC strojevima, skladišnog radnika, vatrogasca, čistačice, sobarice,domare, recepcionere i kuhare.

U Brodosplitu svakodnevno radi preko 2300 radnika, a u knjizi narudžbi se nalazi 12 brodova, što im osigurava zaposlenost do 2023. godine.

- Trudimo se i nastojimo zadržati sve postojeće radnike potičući pronatalitetnu politiku, pa svakoj radnici koja je zaposlena u bilo kojem od tvrtki iz grupacije temeljem Ugovora o radu na određeno vrijeme, automatski u slučaju trudnoće dajemo Ugovor na neodređeno vrijeme, istaknuli su iz Brodosplita.

Duje Klarić / Hanza Media
Tomislav Debeljak i radnici Brodosplita

To je samo jedna od novih mjera iz splitskog brodogradilišta kojima žele doprinijeti sigurnosti radnog mjesta za buduće majke te otkloniti uzrok odgađanja odluke o roditeljstvu zbog straha od gubitka zaposlenja. Također, kako kažu, svim zaposlenicima za svako novorođeno dijete isplaćuju bruto iznos od 5.000 kuna, a u slučaju da oba roditelja rade u kompaniji - iznos se udvostručuje.

Brodosplit

Roditeljima troje i više malodobne djece daje se poseban mjesečni doplatak od 200 kuna za treće i svako sljedeće dijete, što kroz period odrastanja i podizanja djece od strane roditelja iznosi ukupno oko 40.000 kuna po svakom roditelju, odnosno 80.000 kuna ako su oba roditelja zaposlena u kompaniji. Isto tako, u slučaju redovnog studiranja pojedinog djeteta dobna granica se za tu mjeru pomiče s 18 godina na 22 godine ili do kraja redovnog studiranja.

- Oboljeloj djeci zaposlenika doniramo potrebna sredstva za podmirivanje dodatnih troškova povezanih s liječenjem i sponzoriramo kulturno umjetnička društva i sportske klubove u kojima aktivno sudjeluju djeca škverskih radnika. S pravom se stoga može reći da je Brodosplit generator očuvanja i povećanja radnih mjesta“, kažu iz Brodosplita.

Američki portal

Poznati američki portal cruiseindustrynews.com na svojim je stranicama nedavno objavio popis 24 nova kruzera koja će, prema dostupnim podacima iz cijelog svijeta, zaploviti ove godine, a među njima su i dva broda koja su završena u Brodosplitu.

„Stručnjaci Brodosplita sposobni su u definiranom roku izraditi projekt i započeti s izradom produkcije. Vrsni inženjeri, projektanti i dizajneri realiziraju sve dizajnerske i inženjerske zahtjeve kupaca i naručitelja od ideje do konačnog rješenja koristeći moderne tehnike projektiranja, zavarivanja čeličnih i drugih materijala, kompletna arhitektonska interijerska rješenja, automatizaciju i upravljanje brodskim sustavima, integraciju, procesnu opremu i mnoga druga područja. Promijenjen je potpuno proizvodni program na kojem Brodosplit konkurira, a gradnja putničkih brodova segment je u kojem hrvatska brodogradilišta mogu konkurirati.“, napominju iz Brodosplita.

Hondius, Svalbard
Hondius, Polar Expedition Cruise Vessel

Trenutnom izgradnjom novog broda za krstarenje polarnim područjima na Arktik i Antarktik te nedavnom isporukom jednog i ugovaranjem drugog za istog naručitelja, Brodosplit se pozicionirao u tržišnu nišu gradnje Polar Expedition Cruise Vessels i putničkih brodova čija je dužina od 100 do 250 metara. Grade ih uglavnom u pojedinačnim serijama, s neograničenim područjem navigacije, a ističu se jedinstvenim dizajnom, namjenom i primijenjenim rješenjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 16:32