KVALITETNIJE LIJEČENJE

PBZ Grupa donirala gotovo 30.000 eura za opremanje triju dnevnih bolnica

Specijalne su to bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama

Donacija PBZ-a

PBZ grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, u sklopu svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“ i Visa kartice sa srcem realizirala je 73. donaciju, javljaju iz kompanije. Donacija u ukupnom iznosu od 27.872 eura omogućila je opremanje triju dnevnih bolnica Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama raznom motoričkom i fizioterapijskom opremom.

Donaciju je u ime PBZ grupe uručio Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda, koji je tom prigodom rekao: „Veseli me da smo danas zahvaljujući našem projektu „Činim dobro svaki dan“ i Visa kartici sa srcem u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama i da joj možemo uručiti donaciju koja će omogućiti kvalitetnije liječenje njezinih malenih pacijenata. S ovom bolnicom nas vežu partnerski, dugogodišnji odnosi. Specijalna bolnica na Goljaku ima značajnu ulogu u liječenju neurorizične djece, kako s područja Zagreba tako i iz drugih krajeva Hrvatske. Ona je jedan od začetnika projekta „Praćenje djece s neurorizicima“ Ministarstva zdravstva, koji smo aktivno pomagali četrnaest godina, što potvrđuje i 39 donacija koje smo u sklopu tog projekta uručili pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama diljem Hrvatske. Budući da je naš cilj pomaganje najosjetljivijoj skupini društva – djeci, u čemu ova bolnica ima značajnu ulogu, u više navrata donirali smo joj raznu medicinsku opremu za uspješnije liječenje djece s neurorizičnim smetnjama“, zaključio je Blažić.

„Suradnja s PBZ grupom tijekom proteklih petnaest godina bila je zaista inspirativna. Svojim humanitarnim donacijama PBZ grupa je efikasno i nenametljivo podupirala razvoj inovativnih projekata Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama poput uvođenja robotske terapije ili habilitacije visokoneurorizične djece. Posljednjom donacijom u 2023. godini oplemenjena je fizioterapijska oprema, didaktičke igračke i materijali nužni za rad triju dnevnih bolnica: Dnevne bolnice djece školskog odjela organizirane na tri lokacije u Gradu Zagrebu, Dnevne bolnice odjela dojenčadi i male djece te Dnevne bolnice majka – dijete u koju dolaze djeca iz cijele Hrvatske. Donacije PBZ grupe ostavile su dubok trag pruživši dostojanstvo, učinkovitost, sigurnost i ljepše uvjete rada u bolnici praćene osmjesima djece, njihovih skrbnika i stručnog medicinskog osoblja“, istaknula je dr. sc. Ivana Kern, ravnateljica Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama.

image

Mislav Blažić i Ivana Kern

U priopćenju se navodi kako je donacija Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama dio projekta društveno odgovornog poslovanja PBZ grupe, članice Intesa Sanpaolo Grupe, koji Grupa provodi već petnaest godina pod nazivom "Činim dobro svaki dan". Putem ovog projekta PBZ grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih te drugih osoba u potrebi Ministarstva zdravstva i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po 10 centi, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Do sada je za projekt „Činim dobro svaki dan“ PBZ grupa donirala 4,3 milijuna eura te realizirala 73 donacije, uključujući bolnice i domove socijalne skrbi diljem Hrvatske. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

P

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:50