Digitalna (R)evolucija

Najveća domaća poslovna konferencija o digitalizaciji okupit će više od 700 poduzetnika željnih novih znanja

Održat će se 28. studenoga u Mozaik event centru, ulaz je besplatan, a karte se mogu preuzeti na platformi Entrio. Poduzetnici se trebaju obavezno prijaviti na dolazak

Digitalna revolucija

Digitalizacija je svuda oko nas. Ubrzani razvoj informacijskih i komunikacijskih tehnologija promijenio je način na koji radimo i pristupamo poslu. Brži smo i efikasniji te štedimo energiju, vrijeme, prostor i novac. No, prema posljednjim podacima Eurostata, domaće kompanije, posebice male i srednje, zaostaju u korištenju tehnologija koje povećavaju produktivnost. To se posebice odnosi na korištenje umjetne inteligencije, cloud tehnologija i big data.

Hrvatska je tako s 39 posto u donjem dijelu EU ljestvice prema primjeni poslovnih cloud usluga, na web prodaju otpada tek sedam do osam posto u domaćim kompanijama, dok umjetnu inteligenciju koristi tek devet posto tvrtki. Ova nezadovoljavajuća statistika pokazatelj je da Hrvatska mora ubrzati digitalizaciju gospodarstva kako bi povećala svoju konkurentnost na tržištu.

Ulaznice za konferenciju možete preuzeti potpuno besplatno NA LINKU.

Iskustva iz prve ruke

Da bez tehnologije nema napretka i da joj se ne treba opirati zaključak je i nedavno objavljenog Izvješća o stanju digitalnog desetljeća za 2023. od strane Europske komisije. Pa kako onda povećati konkurentnost i implementirati digitalne tehnologije u male i srednje tvrtke?

Najučinkovitije rješenje je podizanje razine osviještenosti kroz razne radionice i treninge te na konkretnim primjerima digitalizacije drugih tvrtki. Važnost smanjenja zaostatka hrvatskih tvrtki u domeni primjene novih digitalnih trendova prepoznala je i HUP-Udruga informatičke i komunikacijske djelatnosti (ICT) koja i ove godine održava Digitalnu (R)evoluciju, najveću domaću poslovnu konferenciju za razmjenu znanja o uspješnim primjerima digitalizacije u poslovanju. Konferencija će okupiti više od 700 poduzetnika iz svih sektora gospodarstva i dijelova Hrvatske, a svi posjetitelji će moći iz prve ruke razmijeniti znanja, ideje i iskustva, međusobno se povezati te dobiti uvid u uspješne, ali i one manje uspješne primjere digitalizacije. Ulaz na konferenciju je besplatan, a svi zainteresirani mogu preuzeti ulaznice putem platforme Entrio.

I zaposlenici su važni

- Na Digitalnoj (R)evoluciji ćemo i ove godine pokazati velik broj uspješnih primjera digitalizacije iz svih sektora, kao i kompanija različite veličine. Ovo nije konferencija o tehnologiji, ne pričamo inženjerskim jezikom, nego jezikom poslodavaca i svakodnevnim primjerima u kojima nam tehnologija može pomoći. Svi koji dođu na konferenciju dobit će sigurno konkretne i korisne informacije, ali i nadahnuće za korištenje modernih tehnologija u svom poslovanju - izjavio je Ivan Maglić, programski direktor Digitalne (R)evolucije. Kako uspješnost digitalizacije bilo kojeg dijela poslovnog procesa ovisi i o zaposlenicima, na konferenciji će posjetitelji moći saznati na koji su način kompanije educirale i motivirale zaposlenike na sudjelovanje i na usvajanju tehnologija koje donose promjene.

Konferencija Digitalna (R)evolucija održat će se 28. studenog u Mozaik event centru (bivši Hypo centar).

image

Digitalna (R)evolucija

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i HUP-ICT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 03:17