SNOVI SE OSTVARUJU

Gaming brend White Shark punom stipendijom nagradio mladog game developera Luku Djaka iz Petrinje

Luka je prvi tehničar razvoja videoigara koji je nakon škole u Sisku upisao novi Algebrin studij game developmenta

White Shark stipendist Luka Djak i voditelj studija Igor Margan

Luka Djak (18) prvi je tehničar razvoja videoigara koji je nakon završene Tehničke škole u Sisku upisao novi Algebrin studij game developmenta i time nastavio svoj razvojni put u brzorastućoj industriji razvoja video i računalnih igara

Iz Algebre javljaju da su u lipnju pokrenuli svoj novi prijediplomski studij razvoja računalnih igara koji je osmišljen s ciljem pružanja suvremenih i tržišno konkurentnih znanja i vještina potrebnih za razvoj računalnih igara.

Uz partnerstvo domaćeg gaming brenda White Shark pokrenut je i natječaj za dodjelu pune stipendije za sve četiri godine prijediplomskog studija razvoja računalnih igara na Algebri. Kriteriji za osvajanje stipendije bili su, između ostalog i prosjek ocjena, koji mora biti najmanje 4.2 te predaja samostalnog projekta iz područja razvoja računalnih igara.

Propisane kriterije zadovoljio je 18-godišnji Luka Djak, maturant Tehničke škole u Sisku, koji je upravo stekao titulu tehničara razvoja videoigara i osvojio punu White Shark stipendiju za novi Algebrin prijediplomski studij razvoja računalnih igara u iznosu od gotovo 20.000 eura.

Luka je već sudjelovao na nekoliko izložbi inovacija, između ostalog i i3G održanoj u svibnju u Ivanić Gradu, ističe se u priopćenju, gdje je osvojio prvo mjesto (zlatnu medalju) za izradu 3D parkour videoigre Leaperrr (engl. skakač). Videoigru karakteriziraju jednostavna grafika, brojnost mehanika i dinamičan gameplay. Igrač treba preći sve prepreke koje su pred njime te na kraju svake razine pokupiti krunu u što kraćem roku.

Buduću karijeru Luka vidi u IT industriji: „Cilj mi je nastavak obrazovanja na fakultetu te stjecanje diplome u području IT-ja. Nakon studiranja nastavak karijere vidim u nekoj Hrvatskoj tvrtki koja se bavi razvojem videoigara. Također, važno je naglasiti stalno učenje i razvoj, kako bih uopće mogao biti u koraku s promjenama u gaming industriji i napretkom tehnologije“ – izjavio je Djak povodom osvajanja stipendije.

„Bilo mi je zadovoljstvo upoznati Luku i vidjeti koliko je skroman i predan svom budućem karijernom razvoju. Nadam se da će mu naša stipendija pomoći u tome da ostvari svoje snove i postane uspješan game developer. Misija brenda White Shark usmjerena je na davanje prilika svima koji žele uživati u onom što vole raditi, bez obzira na prepreke, a time smo se vodili i u ovom slučaju te smo uz Lukine izvrsne rezultate u školi i ekstrakurikularne aktivnosti uzeli u obzir i činjenicu da dolazi iz potresom pogođenog područja te da je unatoč tim izazovnim životnim uvjetima uspio ostvariti najbolje“ – rekao je Stjepan Šmit, vlasnik brenda White Shark.

Prijave za prijediplomski studij razvoja računalnih igara otvorene su na web stranicama Algebre, a program je dostupan i na središnjem prijavnom portalu www.postani-student.hr, na kojemu prema prvim podacima, interes raste iz dana u dan:

„Vjerujemo da će s daljnjim rastom industrije u Hrvatskoj interes biti još i veći. Znanja koja dobivaju studenti koji na Algebri završe studijski program razvoja računalnih igara iznimno su deficitarna i opremaju ih za rad u mnogim zanimanjima unutar game development industrije. Nije nam cilj samo osposobiti studente za rad u tvrtkama, želimo ih potaknuti da sami pokreću svoje projekte i ne boje se stupiti u svijet poduzetništva te ih ohrabrujemo da znanja stečena ovdje koriste u multidisciplinarne svrhe, kroz suradnju s drugim tvrtkama i kreativnim područjima industrije zabave“ – zaključuje voditelj studija Igor Margan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:32