NAJBOLJI EU PROJEKT 2022.

Splitsko-dalmatinska županija: Predložili su ‘I Building pro projekt‘

Vrijednost mu je bila 1.821.612,34 kuna

‘I Building pro projekt‘

I Building pro projekt je predložen od strane Javne ustanove RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije u izbor za najbolji EU projekt u kategoriji Doprinos poduzetništvu. Kroz projekt je dobivena platforma koja digitalno povezuje i unaprjeđuje cijeli građevinski sektor te olakšava poslovanje i komunikaciju svim korisnicima platforme.

Projekt se je provodio od rujna 2019. godine do ožujka 2021. godine.

image

a a

Nositelj projekta bila je splitska tvrtka BUILDING HERITAGE d.o.o., iznos isplaćenih bespovratnih EU sredstava 1.322.191,42 kune, a vlastita sredstva iznosila su 499.420,92 kune.

Cilj projekta bila je prilagodba inovacije I BUILDING PRO zahtjevima tržišta i priprema za lansiranje na domaćem i međunarodnom tržištu kako bi se postigao rast prihoda od prodaje novoosnovanog poduzeća za 1,5 milijuna kuna u 2023. godini.

image

‘I Building pro projekt‘

Ciljane skupine obuhvaćene projektom bili su poduzetnici i fizičke osobe iz područja građevinarstva i brodogradnje.

Unapređenjem postojećeg prototipa ostvaren je višestruki pozitivan efekt, a uvođenjem i uporabom unaprijeđenog softvera direktno je poboljšan poslovni ambijent u područja građevinarstva i brodogradnje primjenom inteligentnih poslovnih rješenja koje softver nudi. Istim pametnim rješenjima tvrtka je osigurala uvjete za rast kvalitete poslovanja i prihodovanja u područjima građevinarstva i brodogradnje te rast poslovnih mogućnosti i ulaganja u inovacije.

Pozicioniranjem platforme na tržište doprinijelo je razvoju RH gospodarstva u cjelini, kao i višoj razini agregatne konkurentnosti. Novim načinom poslovanja provedena je digitalizacija poslovanja koja rezultira smanjenom upotrebom papirologije svim korisnicima platforme što ujedno doprinosi očuvanju okoliša i dobivena je platforma koja digitalno povezuje i unaprjeđuje cijeli građevinski sektor te olakšava poslovanje i komunikaciju svim korisnicima platforme.

image

a a

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 14:15