NAJBOLJI EU PROJEKT 2022.

Ličko-senjska županija: Prijavljen projekt putem kojeg je obnovljena zgrada i opremljen Razvojni centar

Ukupna vrijednost projekta bila je 21.501.476 kuna

a b

U kategoriji Doprinos poduzetništvu Javna ustanova Razvojna agencija Ličko-senjske županije prijavila je projekt Razvojni centar Ličko-senjske županije.

Provedbom projekta obnovljena je zgrada za smještaj Razvojnog centra, potpuno je opremljen Razvojni centar i to uredskim namještajem, informatičkom opremom i opremom za poluindustrijska postrojenja za preradu voća i punjenje meda, uspostavljena je GIS platforma za informiranje ulagača (poduzetnika koji hoće započeti poslovanje u Ličko-senjskoj županiji i onih koji žele ulagati na području Ličko-senjske županije) po čemu je projekt jedinstven na području Županije.

image

Najbolji EU projekt

Nositelj projekta bila je Ličko-senjska županija, a partneri Razvojna agencija LIRA i Grad Gospić, u kojemu je i Centar smješten.

Projekt je započeo u rujnu 2017 godine, a završio u ožujku 2021. godine. Ukupna mu je vrijednost bila 21.501.476 kuna, od čega su bespovratna sredstva iznosila 17.751.476 kuna, a vlastita sredstva 3.750.000 kuna.

image

a b

Realizacijom projekta stvoreni su uvjeti za smještaj poduzetničkih potpornih institucija kao što su Razvojna agencija Ličko-senjske županije i Razvojni centar Ličko-senjske županije koji je osnovan s ciljem upravljanja zgradom i opremom te pružanje usluga poduzetnicima. Među tim uslugama je korištenje poluindustrijskih pogona za sušenje voća i preradu voća u želirane proizvode i punjenje meda, korištenje spremišta, korištenje laboratorija za fizikalne analize, korištenje prostorija za pripremu i senzorsku ocjenu uzoraka te korištenje multifunkcionalne dvorane, zatim, najam ureda u poduzetničkom inkubatoru, korištenje potpornih usluga poduzetničkog inkubatora za stanare kao i za poduzeća izvan inkubatora prilagođeno njihovim potrebama kao i korištenje one stop service usluga centra za podršku ulagačima. Time su stvoreni uvjeti za institucionalnu potporu razvoju poduzetništva i samozapošljavanja te privlačenje investitora na području Ličko-senjske županije.

Projekt izravno doprinosi jačanju gospodarskog razvoja Ličko-senjske županije kao i jačanju regionalne konkurentnosti kroz povećanje broja poduzetnika, stvaranje novih radnih mjesta i razvoj dinamične poduzetničke klime.

image

Pokrovitelji Najboljeg EU projekta

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:49