TOP U ‘URADI SAM‘ SEGMENTU

Pevex tržišni lider u uradi sam segmentu koji ima ambicije širiti se i u inozemstvu

Jedan od vodećih trgovaca u regiji krenuo je u snažnu ekspanziju, iduće godine otvara nove centre u Poreču i Zaboku, a njegovi kupci vrlo će brzo na raspolaganju imati čak 40 centara

Pevex Virovitica

 CROPIX

Pevex kraj ove godine dočekuje s čvrstom pozicijom tržišnog lidera u "uradi sam" segmentu, a početkom prosinca otvorio je 29. trgovački centar u Vrbovcu i premašio broj od 2250 zaposlenih. Jedan od vodećih trgovaca u regiji, Pevex je krenuo u snažnu ekspanziju, iduće godine otvara nove centre u Poreču i Zaboku, a njegovi kupci vrlo će brzo na raspolaganju imati čak 40 prodajnih centara. Ambiciozno širenje uključuje i inozemna tržišta.

Ukupna ulaganja u širenje premašit će 100 milijuna eura, a u planu je i gradnja regionalnog centra i skladišta u Dugopolju. Stalni prioritet u investicijama je i poboljšanje materijalnog statusa zaposlenika.

“Zasad nismo zapošljavali strane radnike jer je naš imperativ podizanje plaće da bismo zadržali hrvatske radnike. Važno nam je ulaganje u ljude i talente kako bi oni osjećali da postoji mogućnost napretka unutar kompanije, posebno zato što je dio njih bio vjeran kompaniji i u najtežim vremenima, kada smo prolazili stečaj", ističe predsjednik Uprave Pevexa Krešimir Bubalo.

image

Vizualizacija Logističko-distribucijskog centra na zapadu Zagreba

Osluškuje potrebe kupaca

Pevex nudi najbolji omjer cijene i kvalitete i velik izbor proizvoda domaćih i inozemnih proizvođača te kontinuirao osluškuje potrebe kupaca. Kako bi osigurala dostupnost kupcima, kompanija je u snažnom investicijskom ciklusu, a jedna od najvećih aktualnih investicija je završetak logističko-distributivnog centra Pevexa na Jankomiru. Realizacija investicije od 13,5 milijuna eura u samu gradnju te još 15 milijuna eura u opremanje planirana je za sredinu 2024. godine. Logističko-distributivni centar prostirat će se na više od 15.000 četvornih metara, a zbog dobrog prometnog položaja i blizine zagrebačke obilaznice i pristupa autocesti, zapadni dio Zagreba pokazao se kao idealna pozicija.

Pevex je među kompanijama koje u svoje poslovanje stalno uvode inovativna i ekološka rješenja koja su usmjerena na očuvanje okoliša i održivo poslovanje te uštedu energije. Tako će i centralno skladište na zagrebačkom Jankomiru biti opremljeno solarnim panelima za proizvodnju električne energije.

Kao vodeći trgovac, Pevex razvija svoju maloprodajnu mrežu na svim kanalima prodaje, pa je svoju misiju stvaranja ugodnog iskustva kupnje uz raznoliku ponudu i kvalitetnu uslugu prenio i na web shop. U 2022. godini Pevexova mrežna trgovina unaprijeđena je i redizajnirana, čime je kupcima dodatno olakšan pregled i odabir više od 35.000 artikala. Online trgovina neprestano raste, a kupci danas kupuju čak i građevinski materijal i slične proizvode koji su nekad bili nezamislivi za kupnju online.

image

Pevex Virovitica

CROPIX

Uz to, na stranici pevex.hr kupci mogu pronaći i blogove s uvijek aktualnim savjetima i preporukama, naročito vezane uz asortiman koji se kupuje sezonski.

Kupci mogu online detaljno i u miru pregledavati opise artikala, a onda u trenutku realizacije svoje kupnje birati između fleksibilnih načina plaćanja i dostave. Uz sve to, online kupce Pevex povremeno iznenadi atraktivnim popustom od 10 posto. Kako je riječ o popustu iznenađenja, vjerni kupci to su prepoznali, pa redovito posjećuju stranicu pevex.hr kako bi svoje planirane kupnje obavili povoljnije. Prosinac je mjesec tradicionalno atraktivnih popusta u Pevexu, pa su neke cijene i do 50 posto manje. Među akcijama koje su kupcima omiljene je i "Svaki tjedan Pevexovih 7!". Kupci tako mogu birati povoljnije artikle iz kategorija kućanskih uređaja, elektronike, građevinarstva, alata i mnogih drugih po odličnim cijenama svaki tjedan.

Načini plaćanja

Kad je riječ o načinima plaćanja, kupnje su u Pevexu moguće do 36 rata bez kamata i naknada uz istu cijenu za sve oblike plaćanja. Kupcima je uz to osigurana brza dostava ili, pak, mogu nakon odrađene kupnje iskoristiti mogućnost usluge Click and Collect u svih 28 prodajnih centara diljem Hrvatske. Već u roku od dan ili dva nakon kupnje u prodajnom centru po izboru mogu tako sami preuzeti kupljene artikle. Usluga Click & Collect s preuzimanjem u prodajnom centru za kupce je besplatna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:27