AMBICIOZNA STRATEGIJA RASTA

Jedna od najvećih investicija u Hrvatskoj: EBRD uložio 60 milijuna eura u Mplus

Uloženim novcem Mplus Grupa širit će poslovanje i konsolidirati svoju poziciju na BPO tržištu

Mark Davis i Darko Horvat

 Luka Sangulin/

Mplus Grupa ostvarila je značajan iskorak u razvoju svoje Business Process Outsourcing (BPO) poslovne vertikale potpisivanjem ugovora o ulaganju 60 milijuna eura vrijedne investicije Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Ova investicija ujedno je najveća investicija EBRD-a u vlasničku strukturu (equity) tvrtke u sektoru tehnoloških usluga u regiji jugoistočne Europe te jedna od većih investicija u Hrvatskoj.

Potpisivanjem ugovora, EBRD je preuzeo 28,3 posto udjela u kompaniji M Plus Croatia d.o.o., društvu koje je dio Mplus Grupe te konsolidira kompanije koje posluju u BPO poslovnoj vertikali Grupe. Nakon investicije, Mplus Grupa, koja trenutno ima 68,7 posto udjela, ostala je većinski dioničar s 59,7 posto udjela, dok je MidEuropa nastavila podržavati poslovanje kao manjinski investitor.

image

Petra Vučinić, Mark Davis, Darko Horvat i Luka Orešković

Luka Sangulin/

Investiranim sredstvima Mplus Grupa nastavlja širiti poslovanje i konsolidaciju svoje strateške pozicije na međunarodnom BPO tržištu, primarno putem akvizicija, ali nastavlja i s unapređenjem učinkovitosti poslovnih procesa te stvaranjem novih radnih mjesta u regiji i izvan nje.

"Porast potražnje za našim uslugama rezultirao je potrebom za dodatnim ulaganjima u razvoj BPO poslovanja. Partnerstvo s EBRD-om kao predvodnikom u financiranju ekonomski uključivih projekata strateški je i vrijednosni izbor, a ne samo komercijalni. To će nam partnerstvo omogućiti realizaciju naše ambiciozne strategije daljnjeg rasta", rekao je Darko Horvat, predsjednik Uprave Mplusa (Meritus ulaganja d.d.). "Ovu novu investiciju gledamo kao dokaz velikog napretka koji smo ostvarili proteklih godina. Vjerujem da će se naše partnerstvo s EBRD-om i nastavak MidEuropine podrške pozitivno odraziti u svim zemljama u kojima imamo BPO operacije i u kojima smo poslovno aktivni", dodao je Horvat.

Ulaganje EBRD-a u kompaniju Mplus Croatia, koja konsolidira BPO segment Grupe, potvrda je značajne vrijednosti stvorene unutar ove poslovne vertikale u posljednje četiri godine, od inicijalne javne ponude (IPO) 2019. godine. Ova investicija pozicionira Mplus kao vjerodostojnog i dugoročnog partnera vodećim domaćim i međunarodnim investitorima.

Samo četiri godine nakon IPO-a, Mplus Grupa posluje kao europski lider u BPO-u kroz dinamične industrije upravljanja korisničkim iskustvom i informacijskih tehnologija. Također, Grupa je u međuvremenu uspješno dodala dvije nove poslovne vertikale ispod krovnog društva Meritus ulaganja d.d. - HR vertikalu Workplace putem usluga zapošljavanja i upravljanja ljudskim resursima te eCommerce vertikalu Eplus Ventures, koja okuplja platforme iz beauty, healthcare i travel segmenata. Mplus zajednicu trenutno čini više od 14.700 zaposlenika u 18 zemalja, a uz Hrvatsku, Grupa svoje usluge pruža na 57 tržišta diljem svijeta.

Sadržaj nastao u suradnji s Mplus Grupom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 07:55