Kakav obrat!

Austrijanci se izjasnili kamo će na ljetovanje. Italija im više nije omiljena destinacija

Čak 60 posto Austrijanaca planira ove godine ostati kod kuće usprkos tome što su otvorene granice njima susjednih zemalja
Ilustracija
 Zvonimir Barisin / CROPIX

Hrvatska je od stranih destinacija ove sezone Austrijancima uvjerljivo broj jedan, a za njome kaska Italija.

Kaže to analiza Gallup Instituta koja je na tisuću ispitanika provedena između 10. i 15. lipnja te objavljena u austrijskom listu Kronen Zeitung. Doduše, čak 60 posto Austrijanaca planira ove godine ostati kod kuće usprkos tome što su otvorene granice njima susjednih zemalja.

-Samo 28 posto Austrijanaca želi otići u inozemstvo, a većina njih želi ići na more i to u obližnje zemlje, stoji u istraživanju. Čak trećina tih putnik, odnosno 32 posto, putuje u Hrvatsku. Slijedi Italija, koja je godinama bila najomiljenija destinacija austrijskih turista, a kamo će ove godine putovati tek 15 posto Austrijanaca.

U Grčku putuje osam posto tamošnjih turista, a u susjedne zemlje (Mađarsku, Češku i Slovačku) sedam posto. Isto toliko Austrijanaca će u Njemačku, Španjolsku i na Kanarske otoke. Najmanje Austrijanaca se odlučilo za Tursku - njih četiri posto, a još manje na Cipar, u Veliku Britaniju te Francusku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:41