NOVI TREND?

Zanimljivo rješenje iz Slovenije: Odsad odjeću kupljenu preko interneta možete isprobati, ali i vratiti u pošti

Jednim odlaskom u poštanski ured kupac može provjeriti prikladnost kupljenog proizvoda i izvršiti eventualni povrat on line trgovcu

Ilustracija, zgrada Pošte Slovenije u Mariboru

 Guiziou Franck/Hemis Via Afp

Da internetska trgovina polako postaje sve rašireniji način kupnje i prodaje različitih proizvoda svjedoči i inovacija slovenske Pošte koja je u svojim poslovnicama instalirala garderobe za isprobavanje odjeće kupljene preko interneta i preuzete u poslovnicama te tvrtke.

- Jednim odlaskom u poštanski ured kupac može učiniti sve, provjeriti prikladnost kupljenog proizvoda i izvršiti eventualni povrat on line trgovcu. Time se štedi vrijeme i ekološki je prihvatljivije, jer nema potrebe ići dva puta u poslovnicu - priopćeno je ovim povodom iz Pošte Slovenije koja raspolaže s 479 ureda. Zasad je garderobe za isprobavanje odjeće postavila u 70 svojih ureda, uglavnom u Ljubljani, Mariboru, Kranju i drugim većim gradovima, ali i u manjim sredinama poput Zagrebu najbližih Brežica.

Prethodno je slovenska Pošta vlasnicima internetskih platformi za trgovinu ponudila uslugu ‘Modul isporuke eShopProvider‘. Riječ je o rješenju koje on line trgovcima omogućuje ponuditi kupcima više načina preuzimanja robe, uključujući i isporuku u poštanskim uredima, na benzinskim crpkama i na kućnom pragu.

Ukupno je u Sloveniji poštanski paket moguće predati na 1100 lokacija, a odnedavno na tržištu susjedne države svoje usluge nudi i austrijska Pošta.

Poput Hrvatske pošte koja je s više poslovnih partnera razvila uslugu paketomata, odnosno zaprimanje paketa izvan poštanskih ureda u pripadajuće uređaje s plaćanjem usluge, i slovenska Pošta ima paketomate, među ostalim, na benzinskim crpkama MOL-a i Petrola koji je, podsjetimo, lani od umirovljenog generala Ivana Čermaka preuzeo lanac benzinskih crpki Crodux. Izgleda da su u Sloveniji paketomati opravdali uloženo jer tamošnja pošta najavljuje postavljanje 76 novih uređaja povrh 400 paketomata koji već rade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 19:57