REKORDNA PLJAČKA

Vrijednost ukradene imovine na tržištu kriptovaluta dosegnula milijardu dolara mjesečno! Ovo je signal za prevaru

Kao drugi izvor prijevara s kriptovalutama taj izvor navodi Ponzijeve sheme koje su razvili pojedini tvorci kriptovaluta

Ilustrativna fotografija

 Yuri Cortez/Afp

Vrijednost hakirane i ukradene imovine na tržištu kriptovaluta u listopadu ove godine dosegnula je rekordnih milijardu dolara, tvrdi portal StockApps.

- Većina žrtava prijevara potječe iz ulaganja u kriptovalute na platformama društvenih medija. Prevaranti se koriste atraktivnim objavama i videozapisima kako bi privukli ljude da im pošalju novac. Neki obećavaju brze visoke povrate dok se drugi predstavljaju kao kriptomjenjačnice ili brokeri - ističe analitičarka StockAppsa Edith Reads.

Kao drugi izvor prijevara s kriptovalutama taj izvor navodi Ponzijeve sheme koje su razvili pojedini tvorci kriptovaluta. Ističe se primjer kriptovalute BitConnect, protiv čijih je tvoraca, navodi StockApps, Savezni sud u San Diegu u Kaliforniji podigao optužnicu zbog sumnje na prijevaru dijela ulagača.

"Tvorac BitConnecta obmanuo je ulagače obećanjima o značajnim povratima", navodi portal. Drugi primjer je Mining Capital Coni, koji se našao u središtu istrage o globalnoj investicijskoj prijevari vrijednoj 62 milijuna dolara. StockApps upozorava kako je najčešći signal za prijevaru kada se od kupca na bilo kojem tržištu traži da svoju kupnju realizira isključivo u kriptovalutama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 09:43