Ibis Styles

U Rijeku stiže jak igrač i otvara svoj prvi hotel: 'Ulažemo 18,5 milijuna eura'

Najava ove investicije dolazi nakon što je tvrtka Rijeka property d.o.o potpisala dvadesetogodišnji sporazum s Orbis Grupom
 Accorhotels

Napokon jedna dobra vijest za investicijski potencijal domaćeg turizma - Hrvatska konačno dobiva svoj prvi Ibis Styles hotel francuske kompanije Accor koji će goste od 2021. godine svakodnevno primati u Rijeci, na lokaciji dvadesetak minuta udaljenoj od Korza, na adresi Cambierieva ulica 13, namijenjen turistima, ali i poslovnoj publici.

Najava ove investicije dolazi nakon što je tvrtka Rijeka property d.o.o potpisala dvadesetogodišnji sporazum s Orbis Grupom, strateškim partnerom Accora za srednjoistočnu Europu, dok bi već sljedeće godine u Zagrebu trebao biti otvoren Accorov Novotel hotel čime će, nakon što u Dubrovniku Accor već upravlja luksuznim Rixos Libertas resortom, ovaj francuski hotelijer značajno ojačati prisustvo na domaćem tržištu.

Investicija u riječki Ibis Styles iznosit će 18.5 milijuna eura, a radovi bi, prema najavama, trebali početi prije kraja ove godine.

Hotel bi se prema informacijama investitora trebao protezati na gotovo 15 tisuća četvornih metara, imat će sve skupa 150 soba od čega 18 obiteljskih, zatim četiri konferencijske dvorane i sobe za sastanke, wellnes, restoran, bar te parking za 115 vozila.

Najave su investitora i kako u novom hotelu planiraju zaposliti 45 novih djelatnika, dok će posebna pažnja biti posvećena interijeru pa će tako prvi hrvatski Ibis evocirati industrijsko nasljeđe Rijeke.

“Uzbuđeni smo da su naši partneri odabrali brend ibis Styles te nas iz Orbisa i Accora za ovako značajan hotelski projekt. Rijeka kao najveća luka u Hrvatskoj nudi istovremeno robusno poslovno okruženje te ležerne sadržaje. Definitivno vidimo još prilika za razvoj, ne samo u Rijeci i glavnome gradu, već i na području cijele Hrvatske“, rekao je Frank Reul, voditelj razvoja Orbis & Accor Grupe za srednjoistočnu Europu.

Inače, dolazak Accora odnosno neka značajnija investicija ovog francuskog hotelijera na području Hrvatske zaziva se već godinama, posebno obzirom na činjenicu da je riječ o jednom od jačih svjetskih igrača koji u svom portfelju ima čak 38 svjetski poznatih brendova (među kojima Novotel, Sofitel, Mercure i mnoge druge), a brend Ibis jedan je od svjetski najprepoznatljivijih brendova u ekonomskom segmentu hotela sa čak 1152 hotela diljem svijeta među kojima dio otpada na Ibis budget (niže tri zvjezdice) te Ibis Styles (ekonomski standard s all inclusive ponudom i stiliziranim uređenjem).

Kako poručuju investitori, Ibis Styles hotele "ističe njihov kreativni i razigrani dizajn, domaćinska usluga i opuštena atmosfera gdje gosti mogu osjetiti druželjubivost i autentičnost grada u kojem se nalaze, a ključna obilježja su kreativnost i dobro raspoloženje".

Kompanija Accor općenito diljem svijeta ima 4800 hotela, resorta i rezidencija u 100 država diljem svijeta pokrivajući sve kategorije - od ekonomske do luksuzne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:26