Konferencija AmChama

‘U poslovnoj se zajednici vidi porast optimizma‘

Ekonomisti spominju da bi stope rasta u ovoj godini mogle nadomjestiti sav onaj nedostatak i štetu koje je gospodarstvo pretrpjelo tijekom prošle
 Zeljko Puhovski/Cropix

U poslovnoj se zajednici vidi porast optimizma, odnosno da su stope rasta BDP-a i više nego ohrabrujuće. Ekonomisti spominju da bi stope rasta u ovoj godini mogle nadomjestiti sav onaj nedostatak i štetu koje je gospodarstvo pretrpjelo tijekom prošle godine, rekla je izvršna direktorica AmCham-a Andrea Doko Jelušić na konferenciji ''Je li ovo novo normalno' ili se vraćamo na uobičajeno poslovanje?".

Ipak, kako je istaknula, izazova još ima. Izdvojila je rast cijena hrane i sirovina, željeza, čelika, čipova.

Govoreći o utjecaju private equityja na hrvatsko gospodarstvo, istaknula je da je on značajan i to ilustrirala primjerom poljskog Enterprise Investorsa.

- U ovih nekoliko godina, vidimo, ostvarili su lijepe investicije i u Studenac i u Intersport, pa i Pan Pek, a to što su ponovno ovdje govori o njihovoj želji da se ta ulaganja nastave - rekla je Doko Jelušić.

Predsjednik Uprave Končar Elektroindustrije Gordan Kolak rekao je da pandemija nije snažnije utjecala na rezultate Končara iako je utjecala na poslovne procese i način poslovanja. Komentirajući situaciju u hrvatskom gospodarstvu rekao kako je ono pokazalo da se vrlo brzo može vratiti na stare postavke koje smo imali prije pandemije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:05