Odluka gradskog vijeća

U ovom gradu poduzetnici će biti oslobođeni plaćanja poreza na korištenje javnih površina

Također, zakupnicima poslovnih prostora odobreno je 50-postotno smanjenje mjesečnih iznosa zakupnine
Pula, ilustracija
 Goran Sebelic / CROPIX

Pulski gospodarstvenici bit će oslobođani plaćanja poreza na korištenje javnih površina i to za sve obveznike koji nisu u mogućnosti koristiti javnu površinu ili je njihovo korištenje ograničeno zbog epidemije uzrokovane koronavirusom. Također, zakupnicima poslovnih prostora odobreno je 50-postotno smanjenje mjesečnih iznosa zakupnine i obročna otplata umanjenog iznosa za one poduzetnike koji su obuhvaćeni mjerama ograničenja rada i ponašanja.

Dio je to mjera koje su na zadnjoj sjednici gradskog vijeća usvojili pulski vijećnici kako bi pomogli svojim gospodarstvenicima zbog epidemije. Isto tako omogućili su odgodu plaćanja komunalne naknade do 30. lipnja za one poduzetnike koji su obuhvaćeni mjerama ograničenja rada dok je obveznicima s rješenjima izdanim u razdoblju od 1. ožujka 2020. godine omogućena otplata plaćanja komunalnog doprinosa kao i mogućnost obročnog plaćanja.

Obustavlja se i plaćanje spomeničke rente, a roditelji su oslobođeni plaćanja mjesečne subvencije za program predškolskog odgoja dok vrtići ne rade. Isto tako, odgođen je rok dospijeća plaćanja za tri mjeseca za obveznike poreza na potrošnju, ali je i intencija da se od tog poreza oslobode ugostitelji, ali i svi oni koji su pogođeni mjerama ograničavanja kretanja i ponašanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:55