INVESTICIJA

Tvrtka iz Žminja preuzela jedne od najpopularnijih hrvatskih termi: ‘Gradimo još jedan hotel‘

Sada slijedi ekipiranje menadžmenta, a potom i investicije na prostoru Termi Jezerčica
Terme Jezerčica
 Tomislav Kristo/Cropix

Tvrtka Rudan iz Žminja, poznata po projektima energetske uštede, posljednjih godina sve veći iskorak radi prema turizmu. Tvrtka je nedavno od dosadašnjih vlasnica, Zrinke i Ivane Lekić, koje su poznate i kao vlasnice domova za starije osobe, preuzela popularne Terme Jezerčica. Graciano Rudan, osnivač i vlasnik tvrtke Rudan, preuzeo je i upravljačku poziciju u Termama. Rudan otkriva da je njegova tvrtka do sada uložila oko 200 milijuna kuna u turističke projekte.

Što se tiče Termi Jezerčica, Rudan napominje kako je prostornim planom predviđena gradnja još jednog hotela visoke kategorije, a postojećem hotelu slijedi rušenje kako bi se na njegovom mjestu izgradio novi. Rudan dodaje da su bazeni u dobrom stanju s obzirom na to da su nedavno obnovljeni. Posebno je zadovoljan kvalitetom termalne vode za koju kaže da je toliko kvalitetna da se po parametrima može koristiti i za piće, što je dosta rijetko.

- Sada slijedi ekipiranje menadžmenta, a potom i investicije na prostoru Termi Jezerčica. Ako bude sve u redu i po planu, moguće je da dio investicija u Termama Jezerčica počnemo već u rujnu iduće godine. Naravno, sve će to ovisiti o brzini izrade projekata i dobivanja građevinske dozvole - pojašnjava Rudan.

image
Graciano Rudan
Vladimir Dugandzic/Cropix

Terme Jezerčica su kao tvrtka trenutačno u fazi pripajanja tvrtki Rudan. - Proces spajanja je već počeo tako da turistički sektor pripajamo matičnoj tvrtki - ističe Rudan.

U Vodicama je tvrtka Rudan u zadnjih nekoliko godina kupila i Hotel Radin te Hotele Villa Antonina i Arausana. Također imaju udio od 28 posto u Hotelima Vodice. Prije tri godine preuzeli su i hotel Učka na planini Učka. Kako se radi o dosta devastiranom hotelu i nekadašnjem odmaralištu INE, hotel je, kako nam kaže Graciano Rudan, trenutačno u fazi projektiranja. Hotel Učka inače ima 32 sobe te sportske terene na oko 55.000 metara četvornih .

Što se tiče protekle sezone, Rudan kaže da je zadovoljan.

- Sezona je bila iznad naših očekivanja, a kada dovršimo sve projekte koje smo planirali, možemo očekivati polagani početak povrata ulaganja. Za sada poslujemo održivo - pojašnjava Graciano Rudan.

Inače ove sezone je tvrtka Rudan upravljala s hotelom Pagus na Pagu. Na pitanje je li zainteresiran za njegovo preuzimanje Graciano Rudan nije htio dati odgovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 22:15