KREĆU PRVE ISPORUKE

Tri Gavrilovićeva proizvoda, uključujući i kultni mesni doručak, osvajaju Ukrajinu: ‘Ovo je tek početak‘

U svom prvom izvozu za Ukrajinu kreću s tri proizvoda, konzerve mesnog doručka, šunke i šunke mandoline
Tvornica Gavrilović (glavna fotografija), Gavrilovićev Mesni doručak (gore desno)
 Mate Piškor/Cropix, Gavrilović

U srijedu 2. lipnja iz petrinjskog pogona Gavrilovića kreće prva isporuka konzervi za najveći ukrajinski trgovački lanac Fozzy Grupu.

- Takvu mogućnost smo već bili najavili, a sada kreće i realizacija prvog izvoza Gavrilovićevih proizvoda u Ukrajinu. Unatoč otežanim okolnostima zbog pandemije COVID 19, izvoz hrvatskih proizvoda u Ukrajinu se nesmetano odvija. Postojeći naši proizvođači povećavaju količine i asortiman, a stalno uvodimo i nove, poput sada Gavrilovića. Naravno da na ovome nećemo stati jer radimo na plasmanu proizvoda još nekih novih hrvatskih proizvođača i na jačanju postojećih. U svemu ovome imamo izuzetnu podršku državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Tugomira Majdaka, istaknuo je Ivica Pirić počasni konzul Ukrajine u Splitu te predsjednik Ukrajinske gospodarske komore za Sloveniju, Hrvatsku i BiH.

image
Trpimir Lovreković, direktor marketinga Gavrilovića

Pirić je dodao da sada u situaciji kada pandemija slabi i kada svjedočimo popuštanju mjera vrlo je izgledno i organiziranje Ukrajinsko-hrvatskog gospodarskog foruma.

- Već smo i izabrali datum, a to je 23. i 24. kolovoza. To su datumi kada Ukrajina obilježava Dan neovisnosti, a ove godine će obilježiti 30 godina neovisnosti. Očekuje se posjeta hrvatskog vodstava Ukrajini. Naravno, ako se nešto nepredviđeno ne dogodi. Takvi forumi su vrlo važni jer se na njima najlakše sklapaju poslovi i dolazi do unaprjeđenja gospodarske suradnje. Sudjelovati će tvrtke iz prehrambenog, ICT, građevinskog, obrambenog, energetskog i turističkog sektora. A bit će govora i o investicijama bilo postojećim koje se razvijaju i koje su realizirane, bilo o novim investivcijama u obje države, istaknuo je Ivica Pirić.

image
Ivica Pirić, Ivana Kaleb i Tugomir Majdak

Trpimir Lovreković, direktor marketinga i izvoza Gavrilovića otkrio je da u svom prvom izvozu za Ukrajinu Gavrilović kreće s tri proizvoda. To su konzerve mesnog doručka, šunke i šunke mandoline.

- Zahvaljujući angažmanu i posredovanju Ivice Pirića došlo je do suradnje s najvećim ukrajinskim maloprodajnim lancem. Ovo je naša prva isporuka na ukrajinsko tržište od kojega puno očekujemo. Razgovarali smo s odgovornim osobama Fozzy Grupe tako da očekujemo i proširenje asortimana i povećanje količina ova tri proizvoda. Malim koracima Gavrilović se pozicionira na svjetsko tržište a nakon Ukrajine očekujemo otvaranje tržišta zemalja koje gravitiraju tom tržištu poput Azerbejdžana i Kazahstana. Ukrajinsko tržište je prvi korak u širenju prema tim zemljama, istaknuo je Lovreković.

image
Ivica Pirić, Tugomir Majdak, Trpimir Lovreković i Ivana Kaleb
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:33