PLATFORMA ZA FREELANCERE

Tražim.hr širi se u regiju: ‘Naša je prednost u odnosu na Fiverr to što smo premostili jezičnu barijeru‘

U tijeku je proces akvizicije freelancera, trenutačno imaju registrirano oko tisuću korisnika

Igor Ujevic jedan od osnivača platforme Trazim.hr

 CROPIX

Tvrtka Tražim iz Splita, koja je osnivač platforme za digitalne usluge freelancera Tražim.hr, započela je širenje u regiji. Odziv je iznenađujuće dobar, kako nam kaže direktor i vlasnik tvrtke Domagoj Protrka. Iako je u početnoj fazi i u tijeku je proces akvizicije freelancera, trenutačno imaju registrirano oko tisuću korisnika.

"Platforma Tražim.hr na neki je način hrvatska odnosno odnedavno i regionalna varijanta globalno poznate platforme za freelancere Fiverr", pojašnjava Domagoj Protrka, koji je samostalno financirao razvoj aplikacije.

Putem platforme Tražim hr. nude se različite vrste usluga, a najviše grafičkih dizajnera i pisaca. U posljednje vrijeme rastu ponude pružatelja usluga vođenja društvenih mreža, digitalnog marketinga.

Najbolja usluga

"Sve je širi spektar pružatelja usluga. Prednjače ponuditelji usluga grafičkog dizajna i digitalnog marketinga. Posljednjih nekoliko tjedana povećan je broj pružatelja usluga knjigovodstvenih i administrativnih usluga. Ponuditelji, odnosno freelanceri, mogu oglasiti digitalne usluge putem naše platforme. Kupac usluge može na jednostavan način pregledati što se sve nudi po kategorijama. Usluge su svrstane u desetak kategorija. Naša platforma omogućava freelancerima da mogu sami kreirati oglas i postati davatelj usluge. Važno je napomenuti da se ne radi samo o ponuđačima digitalnih usluga nego se putem naše platforme nude i knjigovodstvene usluge odnosno sve vrste usluga koje se mogu putem interneta dostaviti korisniku usluge, odnosno kupcu", pojašnjava Igor Ujević, stručnjak za tehnički dio posla u tvrtki Tražim iz Splita, te dodaje da svakodnevno bilježe rast.

Ujević naglašava da je freelancerima s ovog područja važna komunikacija za potencijalnu suradnju u regiji. Osjećaju se, kaže, čak i sigurnije nego kada to rade putem globalne platforme.

Iako je Tražim.hr hrvatska varijanta globalno poznate platforme za freelancere Fiverra, Ujević kaže da Tražim.hr ima i neke razlike i prednosti.

"Naša je prednost u tome što smo premostili jezičnu barijeru. Uvidjeli smo da je jezična barijera nekada veliki problem, tako da smo se odlučili pozicionirati u ovoj regiji u kojoj se građani međusobno razumiju. Većina nas je to i sama osjetila. Svaki put kad bismo nešto kupili putem Fiverra glavni bi problem bila komunikacija. Doduše, mi radimo na isti način što se tiče oglašavanja usluga freelancera, ali za razliku od njih mi uskoro krećemo s našom nadogradnjom, u kojoj pružatelji usluga u suradnji s nama imaju mogućnost kreiranja projekata", otkriva Ujević i pojašnjava da svatko tko je registriran na platformi Tražim.hr može kreirati svoj projekt.

Izrada projekata

"Važno je da kreator projekta pri tome ne kupuje uslugu, nego čeka da mu se ponuditelji prijave i potom odabire onu uslugu za koju smatra da je najbolja. Na našem području sličnu uslugu ima Freelancer.hr. Činjenica je da je platforma Tražim.hr ukomponirala ono najbolje što nude Fiverr i Freelancer hr. Uzeli smo najbolje s globalnog i s regionalnog tržišta. Sve platforme funkcioniraju na sličan način, ali je naš način rada, sudeći prema povratnim informacijama koje smo dobili, efikasniji i jednostavniji. Jednostavnije je korištenje sučelja, jednostavnija je izrada projekata i komunikacija s korisnicima. Korisnici imaju uvid u vođenje statistike kada se nešto kreira i mogu vidjeti kako se njihov oglas ponaša na našoj platformi. U kratko vrijeme utvrde zanima li nekoga njihova usluga. Mogu vidjeti impresije i klikove. Ako nisu zadovoljni brojkama, mogu nešto promijeniti. Dakle, koncept rada naše platforme je poznat, a naša je prednost to što se sada sve nalazi na jednom mjestu", ističe Ujević.

Ujević dodaje da je proces registracije i dobivanje statusa freelancera vrlo jednostavan. Nakon registracije i nakon što kandidat za freelancera pročita uvjete i sve ono što platforma Tražim.hr nudi, postavi uslugu koju nudi. "Samim tim postajete freelancer, a sve ostalo na vama", naglašava Igor Ujević.

Lansirali i platformu za usluge zidara

Domagoj Protrka, kaže da su u tvrtki započeli s izradom sestrinske platforme Stručnjak.hr specijalizirane za usluge.

"Putem platforme Tražim.hr nude se usluge koje se mogu isporučiti u digitalnom obliku, dok se putem platforme Stručnjak.hr nude primjerice usluge keramičara, zidara, tesara... Kupci usluga putem platforme Stručnjak. hr mogu vidjeti kontakt pružatelja usluge, nazovu ga i lako se dogovore o realizaciji posla. Činjenica je da je danas vrlo teško pronaći slobodnog keramičara, a pogotovo onoga koji kvalitetno obavlja uslugu i koja je cjenovno prihvatljiva", napominje Protrka.

Igor Ujević, stručnjak za tehnički dio posla u tvrtki Tražim, kaže da svakodnevno bilježe rast

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:58