"Dobar dan, javljam se na oglas koji ste dali za restorane po Jadranu, za posao konobara. Zanima me naravno plaća i ostali uvjeti, kako se dijeli bakšiš, gdje se spava, ima li slobodnih dana i kako se dobiju?"
"Ako ste već radili na sezoni, znate da u sezoni nećete imati slobodan dan, to vam je tako u ugostiteljstvu na sezoni, ja sam vlasnik restorana i dnevno radim po 16 sati, to je takav posao. Plaća je 1800 eura za konobara s iskustvom, i naravno bakšiš, ako nemate iskustva, možemo pričati o 1200 eura. Kakvo je vaše dosadašnje iskustvo?"
Ovako počinje gotovo svaki od stotina tisuća razgovora za posao koji se ovih dana vode na relaciji poslodavaca i budućih sezonaca u potrazi za dobrom prilikom. Veliki poslodavci manje-više su se dosad ekipirali, za male...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....