Hanfa odobrila

Telemach kupuje preostale dionice Optima telekoma za 5,36 kuna po dionici

Upravno vijeće Hanfe odobrilo Telemachu javnu ponudu za preuzimanje preostalih dionica Optima telekoma

Adrian Ježina, predsjednik uprave Telemacha Hrvatska već je najavio da planiraju nastaviti povećavati vlasnički udio u Optimi

 Darko Tomas/Cropix

Telemach je dobio zeleno svjetlo za potpuno preuzimanje Optima telekoma. Tražio je da mu financijski regulator Hanfa odobri ponudu od 5,36 kuna po dionici, i to je sada potvrđeno. Upravno vijeće Hanfe objavilo je da je donijelo rješenje kojim se društvu Telemach Hrvatska odobrava objavljivanje ponude za preuzimanje društva Optima telekom.

U Hanfi navode da je sklapanjem ugovora o kupoprodaji Optime, gdje su HT i Zaba prodali Telemachu većinski paket dionica Optime, za kupca, odnosno Telemach, nastala zakonska obveza objavljivanja ponude za preuzimanje.

Tim je ugovorom Telemach kupio 37.716.043 redovnih dionica Optime. Hanfa otkriva također da je Telemach u međuvremenu kupovao Optimu i sa strane te tako sad ukupno ima 38.120.491 redovnih dionica te tvrtke, odnosno drži 54,90 posto udjela temeljnog kapitala društva.

Hanfa navodi da je Telemach za ovu akviziciju već ishodio zelena svjetla AZTN-a i Hakoma.

Adrian Ježina, predsjednik uprave Telemacha Hrvatska već je najavio da planiraju nastaviti povećavati vlasnički udio u Optimi. Jedino što nije bilo poznato po kojoj će to biti cijeni.

- Cijena koju se Telemach Hrvatska obvezao ponuditi preostalim dioničarima Optima telekoma u ponudi za preuzimanje iznosi 5,36 kuna za svaku redovnu dionicu društva - zaključuje Hanfa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:01