Transakcija od milijardu dolara

Švicarski prehrambeni div kupio američku kompaniju za dostavu hrane

‘Trend je iznjedrila pandemija, ali bit će dugoročan‘
Nestle HQ

Švicarski prehrambeni div Nestle objavio je da je kupio američku tvrtku za dostavu hrane Freshly za gotovo milijardu dolara, šireći se na unosan posao pripreme obroka za ljude koji zbog protupandemijskih mjera rijetko izlaze iz svojih domova.

Pod dirigentskom palicom Marka Schneidera najveći proizvođač gotove hrane u svijetu već se okrenuo proizvodima čija prodaja naglo raste, poput vrhunske kave i hrane za kućne ljubimce, napuštajući postupno kategorije poput slatkiša za masovno tržište i flaširane vode.

Freshly na temelju tjednih pretplata dostavlja klijentima gotova jela koja se mogu mogu zagrijati za tri minute. Iz Nestlea su krajem prošlog tjedna priopćili da bi američka kompanija ove godine trebala ostvariti prihode od 430 milijuna dolara, a isporučuju više od milijun obroka tjedno.

„Potrošači sve više prihvaćaju internetsku trgovinu a nikada nisu toliko jeli kod kuće kao danas. Trend je iznjedrila pandemija, ali bit će dugoročan", naglasio je direktor Nestleova američkog poslovanja Steve Presley.

Nestle je kupio manjinski udio u Freshlyu još 2017. godine, u ciklusu financiranja kojim je američka tvrtka pribavila 77 milijuna dolara.

Drugi igrači na tržištu dostave hrane uključuju tvrtke za dostavu gotovih obroka HelloFresh i BlueApron Holdings, te grupe za pripremu hrane poput Delivery Heroa i Just Eat Takeawaya.

Transakcija je zaključena u petak, priopćila je švicarska prehrambena skupina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. studeni 2023 18:49