Sporazumni odnosi

Sjećate se bivšeg šefa McDonald'sa optuženog za aferu sa zaposlenicom? Nije bila jedina...

Traže od njega povrat otpremnine koja mu je isplaćena, procjenjuje se da je riječ o 42 milijuna dolara
Steve Easterbrook
 AFP

Div brze hrane McDonald’s tuži svog bivšeg izvršnog direktora Stevea Easterbrooka i traži povrat otpremnine i odštete koja mu je isplaćena, tvrdeći da je lagao o višestrukim seksualnim odnosima sa zaposlenicima.

Još 3. studenog 2019. Eastbrook je dobio otkaz nakon što je upravni odbor tvrtke utvrdio da krši politiku "sporazumnog odnosa sa zaposlenicom". Britanac koji je na čelu McDonald’sa proveo gotovo pet godina i primao mjesečnu plaću od milijun dolara, a otpremnina i povlastice se procjenjuju na 42 milijuna dolara, priznao je onda ljubavni odnos s podređenom kolegicom te u e-mailu upućenom zaposlenicima naveo da je “to bila pogreška”.

Najnovije optužbe da je više zaposlenica bilo u igri, točnije tri, a dokazi uključuju desetke eksplicitnih fotografija i video zapisa žena - uključujući slike zaposlenih žena - koje su snimljene krajem 2018. ili početkom 2019. godine, Easterbrook negira.

Ipak, nakon istrage, piše Washington Post, zaključeno je da je Easterbrook lagao tvrtku i upravu te uništio dokaze, "papirnati trag" koji ga kompromitira i dokazuje njegovo "neprimjereno ponašanje" u seksualnim odnosima s još tri zaposlenice.

McDonald's sada tuži Easterbrook i želi da vrati otpremninu, a žele ga spriječiti i da koristi dionice ili prodaje bilo koju dionicu koja se može izdati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:04