Modernizacija

Rijeci iz EU fondova osigurano 163 milijuna eura za poboljšanje infrastrukture

Primorsko-goranskoj županiji su osigurana sredstva iz Kohezijskog fonda
Pogled na Rijeku s Trsatske gradine
 Profimedia, Alamy

Grad Rijeka dobit će 163 milijuna eura (više od 1,2 milijardi kuna) iz Kohezijskog fonda Europske unije za potrebe poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture, priopćila je danas Europska komisija.

Naime, u njihovom je priopćenju najavljeno da će se u sklopu Kohezijskog fonda osigurati 163 milijuna eura za poboljšanje sustava vodoopskrbe i pročišćavanja otpadnih voda u Primorsko-goranskoj županiji, točnije, u širem gradskom području Rijeke.

Prioriteti najavljenih radova su zamjena dotrajale vodoopskrbne infrastrukture, unaprjeđenje povezanosti domova i poduzeća sa sustavom javne kanalizacijske mreže, opskrba vodom 190.000 stanovnika te unaprjeđenje pročišćavanja otpadnih voda.

Povjerenica Europske komisije za regionalnu politiku Corina Crețu, u čijoj su nadležnosti i fondovi Europske unije, istaknula je važnost modernizacije vodoopskrbe u kontekstu poboljšanja kvalitete života građana Europske unije.

- Danas se osobito radujem zbog Riječana i njihove modernije infrastrukture – rekla je povjerenica Crețu tijekom službenog predstavljanja projekta.

- Projekt uključuje više od 300 kilometara vodoopskrbne i kanalizacijske mreže, a očekujemo da će biti dovršen do prosinca 2023. godine – najavila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 15:59