UPOZORENJE HANFE

Pripazite na ovo financijsko ulaganje! Mogli bi ostati bez mirovine

Regulator tržišta upozorava da Dryden Partners iz Tajvana nema odobrenje za pružanje investicijskih niti ostalih usluga na području Hrvatske

Ilustracija

 Artem Oleshko/Alamy/Profimedia

Društvo Dryden Partners iz Tajvana u posljednje vrijeme kontaktira hrvatske građane i nudi im mogućnost financijskih ulaganja, kao i planiranja mirovine, premda za to nema potrebne ovlasti. To ujedno znači da ulagatelji ne mogu računati na zaštitu svojih prava i interesa.

"Navedeno društvo nije registrirano u Hrvatskoj niti ima notifikaciju Hanfe za neposredno pružanje takvih usluga u Hrvatskoj", poručili su iz Hanfe. Financijski regulator skreće pozornost građanima i ulagateljima na interenetske stranice tog društva koje nudi niz financijskih usluga, od financijskog savjetovanja, trgovanja vrijednosnim papirima, upravljanja imovinom do planiranja mirovine te da njezinim preglednom "nije utvrđeno da postoji odobrenje nadležnog regulatora za pružanje tih usluga". Također, društvo nije registrirano u hrvatskom Sudskom registru niti se nalazi na popisu notificiranih društava Hanfe za neposredno pružanje usluga u Hrvatskoj.

Regulator tržišta upozorava da Dryden Partners iz Tajvana nema odobrenje za pružanje investicijskih niti ostalih usluga na području Hrvatske koje se spominju na službenoj internetskoj stranici. Hanfa ne raspolaže dodatnim informacijama o poslovanju tog društva, niti je nadležna za nadzor zakonitosti njegova poslovanja "te ne može utjecati na zaštitu prava i interesa ulagatelja koji uspostave poslovni odnos s društvom".

Stoga poziva ulagatelje s područja Hrvatske na oprez prilikom ulaska u bilo kakav poslovni odnos s tim društvom. Ujedno im savjetuje da prije stupanja u poslovni odnos s bilo kojim investicijskim društvom ili društvom za upravljanje investicijskim fondovima provjere ima li ono potrebne licence i je li se notificiralo za pružanje usluga na području Hrvatske. U registru su 22 društava ovlaštena za pružanje investicijskih usluga i obavljanje investicijske aktivnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 01:52