Novo vodstvo

Prije 20 godina počela raditi kao studentica u Kanadi, a sad je direktorica IKEA-e Hrvatska

Nikolaos Migkianis svoju karijeru nastavlja u tvrtki IKEA Švicarska

Davorka Pazanin

 Ikea/

Davorka Pazanin je početkom lipnja preuzela funkciju direktorice tržišta IKEA Hrvatska. Bit će odgovorna za vođenje i nadgledanje cjelokupnog poslovanja tvrtke IKEA Hrvatska d.o.o., što uključuje robnu kuću IKEA u Zagrebu, šest IKEA dostavnih centara – Dubrovnik, Osijek, Pula, Rijeka, Split i Zadar te IKEA Studio za planiranje u Splitu.

Davorka Pazanin rođena je u gradu Bramptonu u Kanadi, a diplomirala je na Sveučilištu u Torontu. Svoju je karijeru gradila u tvrtki IKEA više od 20 godina - najprije kao studentica, da bi onda nastavila na raznim pozicijama.

Organizaciji IKEA Jugoistočna Europa, koja uključuje tržišta Hrvatske, Rumunjske, Slovenije, Srbije i Ukrajine, Pazanin se pridružila 2010. godine kao regionalna voditeljica prodaje. Na toj je poziciji imala priliku sudjelovati u otvaranju svih mjesta susreta s kupcima na svih pet tržišta regije, a posljednjih pet godina bila je na poziciji komercijalne direktorice za regiju, upravljajući prodajom, e-trgovinom, centrom za podršku kupcima te odjelima marketinga, dizajna i hrane.

Davorka Pazanin kaže kako se za dolazak u organizaciju IKEA Jugoistočna Europa odlučila zbog toga što se željela vratiti svojim korijenima i sudjelovati u otvaranju robne kuće IKEA u Hrvatskoj.

- Gledajući unatrag kako se tržište razvijalo i kako je IKEA doprinijela trendovima u opremanju domova, bivajući uvijek dobar susjed i partner od povjerenja, zahvalna sam svim svojim kolegama i partnerima koji su tome pridonijeli. Bit će mi čast i velika odgovornost od sada s njima još uže surađivati - poručila je.

Najavljuje kako će i dalje ostati predani viziji stvaranja boljeg svakodnevnog života za što više ljudi.

„Naš fokus bit će na razvoju višekanalne prodaje, dok ćemo naša rješenja za opremanje doma nastojati učiniti još dostupnijima, bilo gdje i bilo kada ih kupci budu trebali, nastojeći uvijek biti na raspolaganju, a prije svega pristupačni s našom ponudom“, najavila je Davorka Pazanin preuzimajući novu dužnost.

Prethodni direktor tržišta Nikolaos Migkianis, nakon šest godina uspješnog vođenja hrvatskog tržišta, svoju karijeru nastavlja u tvrtki IKEA Švicarska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:17