Nenad Klepač

Predsjednik Uprave Vindije: Naša predanost održivom razvoju, kontinuiranim inovacijama te pružanju vrhunske kvalitete

Uspon naših inovacija najbolje se ogleda kroz vodeću poziciju na tržištu, kao i rast povjerenja potrošača te smo zahvalni i svim našim zaposlenicima koji radom pridonose uspjesima tvrtke

Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindija

Razdoblje iza nas donijelo je brojne izazove, ali i prilike za hrvatsku prehrambenu industriju. Kao jedan od vodećih aktera na tržištu, Vindija je kontinuirano pratila i prilagođavala se promjenama, zadržavajući nepokolebljiv fokus na kvaliteti i zadovoljstvu potrošača. Kroz svoje poslovanje uspješno održavamo stabilnost i povjerenje naših kupaca te vjerujemo da je ključ uspjeha u brzini prilagodbe promjenama i neprestanom unaprjeđenju proizvodnih procesa.

Jedan od glavnih prioriteta prošle godine bila je održivost, koja za nas predstavlja više od odgovornosti prema okolišu - ona je ključna komponenta naše dugoročne poslovne strategije. Ulagali smo u modernizaciju tehnologije kako bismo smanjili negativan utjecaj na okoliš i poboljšali efikasnost resursa. Osim toga, aktivno surađujemo s lokalnim proizvođačima kako bismo osigurali najvišu kvalitetu sirovina i potaknuli razvoj lokalnih zajednica.

Isto tako, poseban naglasak stavljamo na suradnju s lokalnom zajednicom u smislu kontinuiranog podržavanja naših sugrađana svih generacija putem sponzorstava, edukacija i projektnih suradnji. Naš angažman ističe se kroz podršku kulturnim i sportskim događanjima poput Špancirfesta, Varaždinskih baroknih večeri, utrke Zagreb Advent Run, Novogodišnje utrke u Varaždinu te humanitarne utrke grada anđela. U suradnji s Prvom gimnazijom Varaždin, pridonijeli smo projektu “Waste Management Project”, a realiziramo i redovne donacije proizvoda Caritasu Varaždinske biskupije, Sigurnoj kući Vukovar te sudjelujemo u humanitarnoj akciji Hrvatskog Caritasa “Za 1000 radosti”.

Proizvodni portfelj koji obuhvaća više od 1400 proizvoda, zajedno s dinamičnim pristupom Grupe Vindija, uspješno zadovoljava raznolike zahtjeve tržišta i društva, pružajući konzistentnu kvalitetu. Implementacijom smjernica UN Global Compacta i vrijednosti Europskog zelenog plana, aktivno radimo na smanjenju negativnog utjecaja na okoliš. Stoga smo u suradnji s našim strateškim partnerom, tvrtkom Tetra Pak, implementirali prva plant-based pakiranja u Hrvatskoj, koja sadrže 88 posto materijala iz obnovljivih izvora.

Lidersku poziciju na domaćem prehrambenom tržištu dodatno potvrđuju prestižne nagrade koje osvajaju naši proizvodi, posebno sirevi koji su prepoznati na međunarodnim tržištima i nagrađeni na vodećim svjetskim ocjenjivanjima kvalitete i okusa, poput njemačkog DLG-a, World Cheese Awardsa u Norveškoj i Superior Taste Awardsa u Bruxellesu. Sirevi se proizvode prema tradicionalnim metodama, izvornoj recepturi te uz posebnu njegu tijekom zrenja, što ih čini proizvodima vrhunske kvalitete. Riječ je o visokokvalitetnim tvrdim sirevima od kozjeg, ovčjeg i kravljeg mlijeka - Caprodur, Ovidur, Bovidur i Orodur, kao i ekstra tvrdim sirevima Riserva Ovidur i Caprodur, koji zriju minimalno 12 mjeseci te svjedoče o nenadmašnom umijeću naših sirara. Da Vindija aktivno prati trendove i potrebe tržišta te brzo reagira na zahtjeve suvremenih potrošača, svjedoči i linija proizvoda Cekin Kids, posebno osmišljena za zdravu i kvalitetnu prehranu djece. Riječ je o jedinom certificiranom antibiotic free dječjem asortimanu na tržištu.

U svom poslovanju koristimo najbolje sirovine kako bismo osigurali maksimalnu prehrambenu vrijednost, a visoka kvaliteta naših Cekin proizvoda je, s druge strane, potvrđena i brojnim certifikatima. Među njima se ističu certifikati “Proizvedeno bez upotrebe antibiotika”, “Dokazana kvaliteta Hrvatska”, “MESO HRVATSKIH FARMI - rođeno i uzgojeno u RH”, “5RH” te ostali standardi sigurnosti i kvalitete, a izuzev toga, predanost sljedivosti od polja do stola dodatno potvrđuje našu posvećenost izvrsnosti u proizvodnji.

Usredotočeni na istraživanje i razvoj proizvoda koji prate najnovije trendove u prehrambenoj industriji te koji zadovoljavaju potrebe potrošača, posebnu pažnju posvetili smo razvoju zdravih i funkcionalnih prehrambenih proizvoda koji su danas sve traženiji. Uspon naših inovacija najbolje se ogleda kroz vodeću poziciju na tržištu, kao i kontinuirani rast povjerenja naših potrošača te smo iznimno ponosni i zahvalni svim našim zaposlenicima koji svojim predanim radom i angažmanom neprestano pridonose uspjesima kompanije.

Među posljednjim inovacijama je DAR linija biljnih proizvoda, namijenjena svima koji cijene proizvode biljnog porijekla, a dolazi u ugljično-neutralnom pakiranju koje pomaže neutralizirati ekološki otisak. Svjesni smo i sve veće važnosti koju potrošači pridaju kvaliteti i autentičnosti proizvoda stoga smo jedini na tržištu predstavili Vindi 100% juice HRVATSKA JABUKA, proizveden od jabuka prikupljenih na našem teritoriju. S druge strane, uspješnost međunarodnog poslovanja Vindije dodatno je potvrđena certifikatom ISO 14001:2015 koji su dodijelili predstavnici certifikacijske kuće SGS Adriatica kao potvrdu predanosti kompanije očuvanju okoliša i odgovornom poslovanju, kao i nedavnim osvajanjem ukupno 12 medalja za svoje proizvode na 91. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Pred nama je dinamična godina ispunjena izazovima i prilikama u kojoj ćemo dodatno intenzivirati naša ulaganja u održivost, inovacije i kvalitetu, zadržavajući neprekidni fokus na potrebama i očekivanjima naših potrošača. Naša strateška vizija temelji se na kontinuiranom poboljšavanju svakog aspekta našeg poslovanja, ali i sposobnosti brzog reagiranja na tržišne trendove i prilagodbu promjenama što je ključno za održavanje naše konkurentske prednosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 02:19