Produženje sezone

Popusti domaćim gostima: Otvorena stranica prijava za 'Tjedan odmora vrijedan'

Projektom želimo predstaviti ljepote i bogatstvo ponude koje Hrvatska ima tijekom cijele godine, kaže ministrica Brnjac
 Matija Djanjesic / CROPIX

Hoteli, restorani, privatni iznajmljivači, turističke agencije, barovi, rent-a-car tvrtke, kao i svi drugi poslovni subjekti u turizmu mogu se prijaviti za sudjelovanje u projektu “Tjedan odmora vrijedan” i produžiti turističku sezonu gostima s domaćeg tržišta.

Prijave za sudjelovanje u projektu koji će se održati od 16. do 25. listopada su u tijeku, a za njih je otvorena i posebna web stranica.

Poticanje putovanja

“Tjedan odmora vrijedan” je akcija Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice koja za cilj ima poticanje domaćih putovanja te podizanje razine turističke aktivnosti u razdoblju izvan ljetnih mjeseci.

Kroz akciju “Tjedan odmora vrijedan” građanima Hrvatske i svima zainteresiranima omogućit će se da posjete i upoznaju različite dijelove Hrvatske po 50 posto nižim cijenama na brojne turističke usluge; od smještaja, prijevoza, znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja.

- Ovim projektom želimo građanima predstaviti sve ljepote i bogatstvo ponuda koje Hrvatska ima i nudi tijekom čitave godine. U tjednu odmora vrijednom tijekom listopada nudit će se brojne promotivne ponude koje će se objediniti na jednom mjestu, a namjera nam je ovu akciju nastaviti i održavati redovito tijekom većeg dijela godine - istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Projekt

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić istaknuo je pak da je riječ o projektu koji za cilj ima poticanje domaćeg turističkog prometa u razdobljima pred i posezone te u kojem sudjeluju pružatelji usluga u turizmu koji će tijekom promotivnog tjedna kreirati vrlo atraktivne i cjenovno dostupnije ponude za sve hrvatske građane.

- Upravo je domaće tržište u ovoj izazovnoj godini dalo snažan doprinos u postignutim rezultatima s visokim udjelom od 20 posto u ukupno ostvarenim noćenjima - istaknuo je Staničić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:32