Milijarde eura u igri

Popularni trgovački lanac namještajem ostvario najveći promet dosad

 JYSK

Danski trgovački lanac namještajem JYSK u ponedjeljak je priopćio kako je unatoč utjecaju pandemije koronavirusa, ostvario najveći promet dosad u fiskalnoj godini.

JYSK je unatoč utjecaju pandemije koronavirusa ostvario rekordni promet od 4,1 milijardu eura, što je 7,6-postotno povećanja nego u prošloj fiskalnoj godini.

"To je posljedica kombinacije odličnih prodajnih rezultata prije širenja koronavirusa u Europi i Aziji i znatnog porasta broja kupaca u usporedbi s prethodnim razdobljem, nakon što smo mogli ponovno otvoriti trgovine", rekao je generalni direktor i predsjednik JYSK-a Jan Bøgh.

Povećani promet je rezultat odluke mnogih Europljana da ulože u svoje domove jer su se granice zatvorile i mnogi su se ljudi pripremili za ljeto kod kuće.

Trgovački lanac također je ostvario znatan porast prodaje putem internetske trgovine, pogotovo u zemljama u kojima je većina maloprodajnih trgovina bila zatvorena na dulji rok.

Očekuje se da će završni financijski rezultati za ovu fiskalnu godinu biti objavljeni u sljedećih nekoliko mjeseci, a Bøgh očekuje da će se razvijati u pozitivno smjeru.

Bøgh je rekao kako je koronavirus prouzročio dodatne troškove na više područja te su odgođena planirana ulaganja zbog čega nisu preuređene ni otvorene planirane nove trgovine. JYSK planira u novoj fiskalnoj godini otvoriti 150 novih trgovina u usporedbi s ovogodišnjih 106.

"Budući da su europske vlade svojim mjerama podupirale poslovanje i gospodarstvo, mnogo trgovačkih društava nije se suočilo sa stvarnim ekonomskim posljedicama koronavirusa u prethodnoj fiskalnoj godini. Očekujem da će to zahvatiti mnogo društava tek u 2021., a ako se nezaposlenost znatno poveća, zahvatit će i JYSK", zaključuje Jan Bøgh

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:47