prvi dan trgovanja

‘Ponosni smo na povijesno nisku kamatnu stopu‘

Obveznica ima fiksnu godišnju kamatnu stopu od 0,875%, uz polugodišnju isplatu, s dospijećem 2025.
Zoran Stanković, potpredsjednik Atlantica za financije, nabavu i investicije
 Srdjan Vrancic/Cropix

Atlantic Grupa prošli je tjedan izdala korporativne obveznice u iznosu od 300 milijuna kuna, a prvi dan trgovanja tom obveznicom na Zagrebačkoj burzi je danas.

Kapital prikupljen ovim izdanjem obveznica koristit će se, kažu u kompaniji, najvećim dijelom za refinanciranje postojećih obveznica oznake 3ATG, a ostatak će biti korišten za financiranje radnog kapitala.

Zoran Stanković, potpredsjednik Atlantica za financije, nabavu i investicije, naglašava kako je zadovoljan zbog iskazanog povjerenja investicijske zajednice i uspješnog izdanja. Obveznica je s fiksnom godišnjom kamatnom stopom od 0,875%, uz polugodišnju isplatu kamata, s dospijećem 11. prosinca 2025. godine. "Posebno smo ponosni na povijesno nisku ostvarenu kamatnu stopu na korporativne obveznice u nefinancijskom sektoru na hrvatskom tržištu kapitala. To je čvrsti indikator da su investitori prepoznali poslovni model Atlantic Grupe kao stabilan te nisko rizičan u situaciji ove gospodarsko-zdravstvene krize i neizvjesnosti oko daljnjeg razvoja i posljedica pandemije", naglašava, dodajući kako o uspješnosti izdanja svjedoči i bitno viši interes ulagatelja od ukupnog iznosa izdanja. Zbog diverzifikacije investitora u ovom izdanju obveznica Stanković zaključuje da se domaće tržište korporativnih obveznica, kao i cjelokupno tržište kapitala, razvija.

Kao zanimljivost, u Atlantic Grupi spominju da se koordinacija ovog obvezničkog izdanja u cijelosti odvijala online, a transakciju su uspjeli provesti u kratkim rokovima, i uz ostvarivanje financijskih ciljeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:14