HVALEVRIJEDAN POTEZ

Podravka odlučila nagraditi svoje radnike: Povećavaju plaće po drugi put u manje od godinu dana

Novo povećanje donosi rast plaća između 350 i 800 kuna neto, čime Podravka ulaže više od 35 milijuna kuna u povećanje plaća

Martina Dalić

 Neja Markičević

Radnici Podravke i Belupa, njih ukupno 4.200, od 1.ožujka primat će veće plaće, najavila je danas Uprava Podravke. U Podravci će, prema istome izvoru, plaće rasti između 350 i 800 kuna kroz povećanje koeficijenata na plaću, dok će u Belupu biti primijenjen linearan rast od 250 kuna na svaku plaću kroz isplatu neoporezivog mjesečnog dodatka.

- Današnje odluke znače da su plaće radnika Podravke i Mirne, uzimajući u obzir i prvi val povećanja plaća iz travnja 2021. godine, u manje od godine dana prosječno porasle između 980 i 1150 kuna, odnosno prosječno između 18 posto i 28 posto, ovisno o stručnoj spremi i uvjetima rada – navodi se u priopćenju Podravke.

Predsjednica Uprave koprivničke kompanije Martina Dalić upozorila je ovim povodom kako se 'odluke o povećanju plaća temelje na poslovnim rezultatima koje je Podravka ostvarila u protekloj godini, a kojima su, ističe, svi u kompaniji itekako zadovoljni.

- Čvrsto vjerujem da radnici trebaju participirati u uspjehu i rezultatima kompanije i upravo ovo povećanje plaća to dokazuje – poručila je Martina Dalić.

Novo povećanje plaća, ističu u Podravci, znači povećanje ulaganja u primanja zaposlenika od oko 35 milijuna kuna na godišnjoj razini. U prvom valu povećanja plaća ulaganja u plaće povećana su za 21 milijun kuna pa je Podravka u manje od godinu dana ukupno uložila više od 55 milijuna kuna u primanja radnika.

O primjeni povećanih koeficijenata za radnike Podravke I Mirne Uprave koprivničke kompanije postigla je dogovor sa sindikatima u tim tvrtkama te s njihovim predstavnicima danas potpisala dodatke kolektivnom ugovoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 02:52