MEĐUNARODNA INICIJATIVA

PBZ predstavlja brojne aktivnosti povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca

Ove godine PBZ je u suradnji s Kviz udrugom Šibenik pripremila edukativni nagradni kviz zabavnog formata za srednjoškolce

Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb d.d.

 PBZ

U sklopu međunarodne inicijative Intese Sanpaolo i Muzeja štednje u Torinu - Umjetnost štednje, Privredna banka Zagreb, članica Intesa Sanpaolo Grupe, povodom Svjetskog i Europskog tjedna novca (koji se obilježava od 21. do 27. ožujka) nastavlja s brojnim aktivnostima za škole. Kako radionice unazad dvije godine nije bilo moguće provoditi u školama, razvili su nove inicijative s ciljem visoke razine uključenosti i informiranosti mladih u području financijske pismenosti, priopćili su u petak iz PBZ-a.

Kako se navodi u priopćenju, ove godine Privredna banka Zagreb u suradnji s Kviz udrugom Šibenik, pripremila je edukativni nagradni kviz zabavnog formata za srednjoškolce koji će im pomoći unaprijediti znanje o financijama. Online kviz održat će se 24. ožujka, a razredi iz čitave Hrvatske mogu se prijaviti za sudjelovanje te je važno da prijavu ispuni mentor ili razrednik, dok će pobjednici kviza biti proglašeni 25. ožujka.

Osim za srednjoškolce, na PBZ YouTube kanalu ujedno je stalno dostupna video edukacija o štednji Cijena naših snova, ističe se u priopćenju. Edukacija je namijenjena za djecu u dobi od šest do 10 godina, traje osam minuta te je s interaktivnim pristupom predviđen rad kroz cijeli školski sat kako bi djeca mogla izvršiti zadatke predložene u videu. Radionica govori o željama, potrebama i mogućnostima na zanimljiv i djeci prilagođen način te je kreirana kao pomoć profesorima u predstavljanju ove teme učenicima.

Dodatno, u suradnji s HGK, PBZ će održati četiri radionice za učenike srednjih škola o bankarskim pojmovima i financijskom poslovanju, a za studente Visokog učilišta Algebra održat će ESG edukaciju i upoznati ih s temom održivog financiranja. Ujedno će se educirati i najmlađe te će se za predškolce DV Čigra održati radionicu Djeca i štednja, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:37