UMJETNOST ŠTEDNJE

PBZ predstavlja brojne aktivnosti povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje

Po predlošku radionice Muzeja štednje u Torinu, pripremljen je i edukativni videomaterijal o štednji za djecu u dobi od 6 do 10 godina
 Ilustracija/WINFRIED ROTHERMEL/picture alliance/dpa Picture-Alliance via AFP

U sklopu međunarodne inicijative Intese Sanpaolo i Muzeja štednje u Torinu - Umjetnost štednje, Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ), članica Intesa Sanpaolo Grupe, povodom Svjetskog dana štednje (koji se obilježava 31. listopada) nastavlja s brojnim aktivnostima za škole.

Zbog ograničavajućih okolnosti uslijed pandemije, radionice trenutačno nije moguće provoditi u školama, stoga su po predlošku radionice Muzeja štednje u Torinu (Museo del Risparmio) pripremili edukativni videomaterijal o štednji za djecu u dobi od 6 do 10 godina pod nazivom "Cijena naših snova". Videoradionica je objavljena na PBZ YouTube kanalu, traje 8 minuta te je s interaktivnim pristupom predviđen rad kroz cijeli školski sat kako bi djeca mogla izvršiti zadatke predložene u videu.

Dodatno, učenici viših razreda osnovnih škola zajedno sa svojim profesorima mogu pogledati webinar koji je objavljen na PBZ YouTube kanalu na temu "Što trebam znati o digitalnom svijetu?", koji je nastao u suradnji PBZ-a i Centra za sigurniji internet. U webinaru poznati YouTuber Malajski Tapir govori o temama kao što su besplatne igre te njihova zarada, sigurnost online kupovine.

Kako bi se osigurao kontinuitet projekta, PBZ je pripremio i nagradni natječaj "Zanimanja budućnosti za osnovne škole", a sve škole koje su zainteresirane za uključenje u natječaj mogu se obratiti na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i detaljnije informacije o natječaju pogledati na našim internetskim stranicama i društvenim mrežama.

U sklopu natječaja potrebno je da razredi kreativno prikažu svoja viđenja o zanimanjima budućnosti, a kao uvod u temu, razredima su na raspolaganju spomenute videoedukacije.

Uz videoedukacije, na društvenim mrežama PBZ-a ponuđena je i mogućnost virtualnog posjeta Muzeju štednje u Torinu. Također, inicijativa će se proširiti i na vrtiće jer je pripremljen edukativni videomaterijal prikladan i za djecu predškolske dobi.

image
PBZ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 10:48