pojačana elektronska trgovina

Pandemija podigla SAP-ove prihode od poslovanja u oblaku

U cijeloj 2020. godini prihodi u poslovanju u oblaku poskočili su 17 posto, na 8,08 milijardi eura
SAP centar u Walldorfu
 Uli Deck/dpa via AFP

Njemački proizvođač poslovnog softvera SAP preliminarno je izvijestio o većim prihodima od poslovanja u oblaku u četvrtom tromjesečju 2020. zahvaljujući pojačanoj elektronskoj trgovini u vrijeme pandemije koronavirusa.

U četvrtom tromjesečju 2020. prihodi u poslovanju u oblaku porasli su osam posto, na 2,04 milijarde eura, što u SAP-u pripisuju kontrinuirano snažnoj potražnji za elektronskom trgovinom u vrijeme pandemije koronavirusa.

Prihodi od prodaje licenci za softver pali su 15 posto, na 1,7 milijardi eura.

Ukupni prihodi smanjeni su šest posto, na 7,54 milijarde eura.

"SAP-ovi poslovni rezultati ponovo su poboljšani u četvrtom tromjesečju, unatoč nastavljenoj krizi sa covidom 19 i ponovno uvedenim blokadama u mnogim područjima“, navodi SAP u priopćenju, objavljenom krajem prošlog tjedna.

U cijeloj 2020. godini prihodi u poslovanju u oblaku poskočili su 17 posto, na 8,08 milijardi eura.

Prihodi od prodaje licenci za softver smanjeni su za petinu, na 3,64 milijarde eura. Ukupni prihodi smanjeni su jedan posto, na 27,34 milijarde eura.

U novoj godini očekuju prilagođene prihode na razini prošlogodišnjih ili do dva posto veće, kada se isključe promjene valutnih tečajeva. Operativna dobit trebala bi pasti jedan do šest posto.

SAP će položiti sve karte na računalstvo u oblaku, rekao je izvršni direktor Christian Klein, upozorivši da će oporavak od pandemije koronavirusa trajati dulje no što se očekivalo.

Kompletno izvješće za četvrto tromjesečje i cijelu 2020. godinu kompanija će objaviti krajem mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:26