GOLDEN GOOSE

Omiljeni brend Taylor Swift izlazi na tržište: ‘Evo što su bankari obukli za poslovni sastanak‘

Bankari su procijenili vrijednost tvrtke na 3 do 4 milijarde eura, pa su se vlasnicima pokušali umiliti kombinacijom Golden Goosea i poslovnog odjela

 Taylor Swift i Selena Gomez

 Akm Images/Backgrid Usa/Profimedia/

Nakon vijesti da će talijanski brend obuće Golden Goose, čiji su najpoznatiji modeli Taylor Swift i Selena Gomez, prvom javnom ponudom izaći na tržište kapitala, desetak investicijskih banaka poslalo je svoje izaslanike u Milan kako bi predstavili vlastiti plan kao najbolji za budućnost tvrtke. Ono što je zanimljivo, otkrili su za Bloomberg prisutni na sastancima, jest što je dvadesetak bankara na sastanak stiglo u Golden Goose tenisicama.

Bankari su procijenili vrijednost tvrtke na 3 do 4 milijarde eura, pa su se vlasnicima pokušali umiliti kombinacijom Golden Goosea i poslovnog odjela. Što zapravo i nije neuobičajena taktika kada se pokušava impresionirati potencijalne klijente. Kako ih je većina isto razmišljala, takva poruka nije imala pretjerano afekta.

Bloomberg News izvijestio je u lipnju da je vlasnik Golden Goosea, privatna kapitalna tvrtka Permira, razmišljala o prodaji tvrtke koji je prije tri godine kupila za 1,3 milijarde eura.

Pripreme Permire za izlazak na burzi još su u ranoj fazi, a predstavnik tvrtke odbio je dati bilo kakve informacije o sastanku ili koju banku favoriziraju.

Brendovi obuće u posljednje vrijeme na burzi ne prolaze najbolje. U rujnu je još jedan poznati proizvođač obuće, Birkenstock Holding Plc, izašao na američku burzu. Očekivanja su bila golema.Za prvi dan te njemačke firme na burzi u New Yorku oglasile su se fanfare, a trgovci su obukli Birkenstock sandale. Dionice su ih ubrzo razočarale i još uvijek se njima trguje ispod ponuđene cijene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:35