Propali projekt

Održali besplatne radionice za nezaposlene, mlade, žene na kojima se nije pojavio - nitko

Provode i program "Rudnici baštine" u sklopu kojeg će educirati 40 nezaposlenih osoba za rad u turizmu i ugostiteljstvu
Potraga za poslom, ilustracija
 Nikša Stipaničev / CROPIX

Povodom Tjedna cjeloživotnog učenja, članovi Vijeća tržišta rada Istarske županije predstavili su jučer u Županijskoj gospodarskoj komori besplatne edukacijske programe na koje se naime nitko nije odazvao.

Kako prenosi Glas Istre, edukacije su namijenjene nezaposlenima, mladima, ženama i osobama s invaliditetom.

No tih ciljanih skupina, kao ni nekih drugih, jučer u Komori nije bilo. Iako su pozvani građani i predstavnici tvrtki, nije se pojavio nitko izuzev predavača i novinara.

Naime, riječ je o programima Istarske razvojne agencije, pulskog učilišta Diopter, Pučkog otvorenog učilišta Labin, Grada Labina, Istarske županije, pulskog ureda HZZ-a i FET-a "Dr. Mijo Mirković" koji je sufinanciran sredstvima Europske unije. Za cijeli projekt povučeno je gotovo 600.000 kuna, a s istim sredstvima financiraju se i besplatne radionice namijenjene poduzetnicima.

U suradnji s Pučkim učilištem Labin provode i program "Rudnici baštine" u sklopu kojeg će educirati 40 nezaposlenih osoba za rad u turizmu i ugostiteljstvu. Za "Rudnike baštine" u Europskom socijalnom fondu osigurano je 1,3 milijuna kuna. Programe edukacije kuhara tradicijske kuhinje i interpretatora kulturne baštine potrebno je razviti i verificirati, a u sklopu projekta predviđena su i dva studijska putovanja.

Damir Sirotić, dopredsjednik Vijeća i direktor Županijske gospodarske komore, podsjeća da je Tjedan cjeloživotnog učenja dio nacionalne obrazovne kampanje kojom se želi istaknuti važnost obrazovanja i učenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:07