ciljevi i strategije

Objavljeno Izvješće o poslovanju i održivosti HEP grupe za 2020. godinu

U objedinjenom izvješću na jednom se mjestu daje godišnji prikaz upravljanja financijskim i nefinancijskim utjecajima HEP grupe
 HEP

HEP je krajem kolovoza na svojim internetskim stranicama objavio objedinjeno Izvješće o poslovanju i održivosti HEP grupe za 2020. godinu.

Izvješće o poslovanju i održivosti HEP grupe koje je objedinilo do tada dva zasebna središnja godišnja poslovna izvješća HEP grupe, Godišnje izvješće i Izvješće o održivosti, prvi put je u toj formi objavljeno prošle godine, za poslovnu 2019. godinu. U objedinjenom izvješću na jednom se mjestu daje godišnji prikaz upravljanja financijskim i nefinancijskim utjecajima HEP grupe.

U Izvješću su objavljeni ciljevi, strategije te aktivnosti HEP grupe u planiranju i provedbi održivog i odgovornog poslovanja. Izvješće je sastavljeno prema sržnoj opciji smjernica GRI Standarda te uključuje podatke prema pokazateljima Sektorskog dodatka za energetiku. Prikaz okolišnih utjecaja kroz šest ciljeva (ublažavanje klimatskih promjena, prilagodba klimatskim promjenama, sprečavanja i kontrola onečišćenja, održivo korištenje i zaštita voda i mora, zaštita i obnova bioraznolikosti i ekosustava te gospodarenje otpadom i prijelaz na kružno gospodarstvo) usklađen je sa zahtjevima europskih zakonskih propisa (EU Taksonomijom).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:20