Ograničili količinu kupnje

Nestvarna situacija na glavnoj gradskoj tržnici: 'Za dva sata ode tona piletine!'

Prodavačica koja je pileće i pureće meso dobila jučer morala je poduzeti određene mjere.
Ilustracija
 Bruno Konjević / CROPIX

Od danas sve prodavaonice i štandovi koji na osječkoj glavnoj tržnici ne prodaju prehrambene artikle zatvoreni su, pa je jučerašnji dan bio, za sada, posljednja prilika kupcima da odaberu komad odjeće, uzmu cvijeće...

- Danas sam još odradila narudžbe za vijence, no od sutra radim samo od kuće. Ne znam kako će to funkcionirati, jer pokopa nažalost ima, a vijenci na tržnici najtraženiji su. Ipak, onaj tko želi kupiti vijenac ili bilo kakvo cvijeće, morat će me potražiti na adresi - kaže prodavačica cvijeća koja je željela ostati anonimna. Novonastala situacija izbezumila je ne samo prodavače neprehrambenih artikala, koji su jučer morali zatvoriti svoje lokale, nego i redovite prodavače voća, povrća i mesa.

Polovina prodavača ondje ne radi. Razlog je taj što većini roba dolazi srijedom i subotom, a posljednjih dana sve što imaju prodaju u samo sat vremena. Prodavačica koja je pileće i pureće meso dobila jučer morala je poduzeti određene mjere.

- Za manje od dva sata prodamo tonu mesa, a u redovnim uvjetima dnevni ulaz robe traje dva do tri dana. Ograničili smo količinu kupnje, pa sad ne dopuštamo da netko kupi pet kilograma pilećih prsa, nego tri komada. Cijene su nam iste, čak su i snižene, i mogu vam reći da sam navalu očekivala, ali ovoliku ni slučajno - rekla je Glasu Slavonije trgovkinja, dodajući da je navala kupaca prevršila svaku mjeru. Manji promet nego prodavači pilećeg mesa bilježi prodavačica jaja Ivana Šola. U šali kaže da ljudi ne kupuju zalihe jaja, no svakako osjeti veću potražnju nego inače, baš kao i Valentina Marenjak, koja godinama prodaje med u zatvorenom dijelu tržnice, a njezin suprug prodaje na otvorenom. Zamjećuje nešto manju potražnju za medom nego prošloga tjedna, a isto govore i prodavači voća i povrća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:05