SJAJNI REZULTATI

Najveća svjetska turistička kompanija objavila: ‘Na korak smo do izlaska iz krize‘

Najveća svjetska turistička kompanija objavila je da po prvi puta od početka pandemije bilježe pozitivni kvartalni rezultat
 -/Huber Images/Profimedia

Najveća svjetska turistička kompanija TUI objavila je kako je na korak do izlaska iz krize – u četvrtom kvartalu 2021. tvrtka je gotovo pa rentabilna te je radikalno smanjila gubitke, a pojedini njeni segmenti, kao što su to TUI Hotels and Resorts u središnjoj i zapadnoj Europi po prvi puta od početka pandemije bilježe pozitivni kvartalni rezultat.

Riječ je prvenstveno o poslovanju na području Švicarske, Austrije, Njemačke, Poljske, Belgije, Nizozemske i Francuske, a odlične vijesti kompanija je objavila i u vezi svojeg zimskog programa za narednu godinu.

On je praktično rasprodan – prodano je 93 posto kapaciteta što je na razini 69 posto u odnosu na pretpandemijsku 2019., bilježe značajno pojačani priljev novca, a uspješno su dovršili i transformaciju kompanije ostvarivši već sada uštede u iznosu od 400 milijuna eura koje su planom restrukturiranja bile zakazane tek za 2023. godinu.

"Naš biznis je ponovno operativan. Bilježimo značajan priljev novca i pozitivne rezultate na brojnim tržištima, a naš program za prvi kvartal sljedeće godine već je praktično rasprodan. Na ljeto 2022. godine očekujemo normalne razine bookinga. Osim toga, odlično napreduje i naš proces transformacije, uspješno smo smanjili dugovanja i imamo solidnu likvidnost. Zahvalio bih svim našim gostima na njihovoj vjernosti, kao i svim našim partnerima na svim tržištima", kazao je predsjednik Uprave TUI-a Fritz Joussen.

Kompanija je u četvrtom kvartalu ove godine utrostručila prihode u odnosu na isti period 2020., a dugovanje je smanjeno za 570 milijuna eura.

Pored odličnog bookinga za 2022. , iz TUI-a su poručili i kako su zabilježili i prosječni rast cijena – one su za zimski period više za 15, a u ljetnom za čak 23 posto.

Za 2022. dosad je ostvareno 4.1 milijuna bookinga, a kompanija zimski program planira na razini popunjenosti između 60 do 80 posto u odnosu na pretpandemiju.

U cijeloj 2021. godini TUI-jem je putovalo 5.4 milijuna gostiju, a u kompaniji su uvjereni kako ljudi dugoročno nisu odustali od putovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:47